En Sıcak Konular

YSK noktayı koydu ümitler suya düştü

25 Kasım 2008 12:47 tsi
Nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin seçimlere katılma talebi YSK tarafından da reddedildi.

Nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin kapatılmasını öngören düzenlemeye Anayasa Mahkemesi’nden sonra Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) vize verdi. CHP’nin açtığı iptal davasının reddedilmesinin ardından YSK’ya başvuran bazı belediyelerin, seçimlere katılma talebi de reddedildi.

Seçimlere bir yıl kala yapılan değişikliklerin uygulanamayacağını düzenleyen Anayasa hükmünü gerekçe göstererek itirazda bulunan 70’e yakın belediyenin başvurusunu inceleyen YSK, bu düzenlemenin bir yıldan daha önceki bir tarihte yürürlüğe girmesi nedeniyle itirazları reddetti.

‘ANAYASA’YA AYKIRI DEĞİL’

Yerel seçimlerin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacağına dikkat çeken YSK Başkanı Muammer Aydın, nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılmasını öngören düzenlemenin ise 22 Mart 2008’de yürürlüğe girdiğini söyledi. Aydın, “Yasanın yürürlüğe girdiği tarihle seçimlerin yapılacağı tarih arasında bir yıl 7 günlük süre bulunuyor. Bu durumda Anayasa’ya aykırılık söz konusu değil. Başvuruları bu sebeple reddettik” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin, “turizmde öncelikli belde” kapsamına alınan belediyeler ile nüfusunun 2 binin üzerinde olduğunu ileri sürerek dava açan yüze yakın belediye yönünden “iptal” kararı verdiğini de hatırlatan YSK Başkanı Aydın, gerekçeli karardan sonra bu belediyelerin durumunu görüşeceklerini söyledi.

akşam



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs