En Sıcak Konular

Savcı, Şamil Tayyar'ın beratını istedi

25 Kasım 2008 12:42 tsi
Gazeteci Tuncay Özkan'ı hedef gösterdiği iddiasıyla yargılanan Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın beraatı istendi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Şamil Tayyar ile müşteki Tuncay Özkan katılmadı. Tayyar'ın avukatı Mehmet Doğan ile Özkan'ın avukatı Dicle Evren ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar, Özkan'ı devletin koruması gerektiğini ve ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin olabileceğini belirten sanığın, yetkilileri, bazı kişiler ile özellikle Özkan'ı koruması konusunda dikkatli olmaya çağırdığını anlattı.

Savcı Ayar, bu nedenle ''hedef gösterme suçunun yasal unsurları oluşmadığını'' ifade ederek, Tayyar'ın beraatına karar verilmesini talep etti.

Söz verilen Özkan'ın avukatı Evren, savcı Ayar'ın mütalaasına karşı yazılı olarak beyanda bulunmak için süre istedi.

Tayyar'ın avukatı Doğan ise mütalaaya katıldığını belirterek, eski savunmalarını tekrar ettiğini bildirdi. Müvekkilinin hedef gösterme kastıyla hareket etmediğini kaydeden Doğan, benzer yazıların bütün basında defalarca çıktığını ve soruşturma konusu dahi edilmediğini savundu.

Doğan, müvekkilinin beraatına karar verilmesini isteyerek, Özkan'ın avukatı Evren'in yazılı beyanlarına karşı görüş bildirme hakkını da saklı tuttuğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Özkan'ın avukatına yazılı beyanını hazırlaması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazeteci Tuncay Özkan, 11 Mart 2007 tarihli Star gazetesindeki ''Tuncay'ı Gözümüz Gibi Korumalıyız'' başlıklı köşe yazısında, kendisini ''hedef gösterdiği'' iddiasıyla, yazıyı kaleme alan Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Tayyar'ın, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesinin 1. ve son fıkraları uyarınca, ''Basın yoluyla terör örgütlerine hedef göstermek'' suçundan para cezasına çarptırılması isteniyor.

aa



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs