En Sıcak Konular

IMF: Asya keskin bir yavaşlama riskiyle karşı karşıya

25 Kasım 2008 09:56 tsi
Dünya ekonomisindeki olumsuz gelişmelere paralel olarak Asya’nın “keskin bir yavaşlama” riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Asya ekonomisine ilişkin son raporunda önümüzdeki dönem için “iç karartıcı” bir tablo çizerek “kararlı” önlemlerin alınması gereğini vurgularken, Asya ekonomisinin 2009 yılının ikinci yarısında toparlamaya başlayabileceği senaryosuna da dikkat çekti.

IMF, açıkladığı Asya ve Pasifik ile ilgili “Bölgesel Ekonomik Görünümü” başlıklı raporunda “Asya’daki büyüme, zayıflayan ihracat ve küresel finansal türbülansın etkisiyle dünyanın geri kalan kısmı ile birlikte önemli ölçüde yavaşlaması bekleniyor” dedi.

Buna karşın, Asya ile ilgili temel senaryonun 2009 yılının ikinci yarısında başlayan bir toparlama gösterdiğini kaydeden IMF, Asya bölgesinin, önemli döviz rezervleri, iyileşmiş makroekonomik politika çerçeveleri ve genel olarak güçlü olan şirket bilançoları ve bankacılık sistemine karşın, dünyanın geri kalan bölümüyle olan büyük ticari ve finansal entegrasyonu nedeniyle krizden etkilendiğine dikkat çekerken “Bölge, krizden yara almadan çıkacağı yolundaki umutlar, buharlaştı” ifadesini kullandı.

Asya tarafından atılması gereken adımları da sıralayan IMF bu bağlamda, küresel krizin etkilerine karşı finansal sistemleri koruması ve düzenli kredi koşullarını sağlayan finansal politikalara olan ihtiyacı vurguladı.

Bölgedeki birçok ülkede ılımlı enflasyon olduğu için para politikasının gevşetilebileceğini kaydeden IMF, bu ülkelerin çoğunun da büyümeyi yavaşlatan risklerin karşısında mali teşviklere başvurabilecek durumda olduğunu da bildirdi.

hurriyet



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs