CHP, cemaatlere de kucak açıyor | " /> CHP, cemaatlere de kucak açıyor | "/>

En Sıcak Konular

CHP, cemaatlere de kucak açıyor

25 Kasım 2008 08:38 tsi
CHP, cemaatlere de kucak açıyor

CHP şimdi de cemaatlerin oyuna talip. CHP, "Çarşaflı kadınların partiye katılımı" açılımının ardından, "AKP’den rahatsız cemaatler" açılımını da yaşama geçirme kararı aldı.


Tekin, "Pek cemaat üyesi kendilerine sığınacak bir liman arıyor. Bu liman neden CHP olmasın" dedi.
    

CHP, "Çarşaflı kadınların partiye katılımı" açılımının ardından, "AKP’den rahatsız cemaatler" açılımını da yaşama geçirme kararı aldı. CHP Genel Merkezi, "Seçimler öncesinde il teşkilatları, partinin temel ilkelerinden taviz vermemek koşuluyla, yerel düzeyde güçlü İslami cemaatlerle gerektiğinde işbirliğine gidebilir. Bu işbirliğinin temelini ise ’AKP’den duyulan rahatsızlık’ oluşturmalı" seçeneğini tartışmaya açtı.

Dayanışma olur

CHP Genel Sekreteri Mustafa Özyürek açılım iddialarıyla ilgili olarak "temkinli" konuştu. Özyürek, "Bizim, bir tarikatla, cemaatle sistematik bir ilişki kurmamız söz konusu olmaz. Ancak yerel siyasette bu tür dayanışmalar her zaman olabilir. Örneğin, birinin adayı belli bir cemaattendir ve karşı cemaat bir tepki olarak bir başka partiye oy verebilir. Böyle şeyler olur ve normaldir" demekle yetindi.

Bazı cemaatler rahatsız

Bazı il teşkilatlarının yaptıkları ön araştırmalara göre, Süleymancı, Kadiri, Melami, Halveti- Şabani geleneğine bağlı bazı yerel cemaatlerin, özellikle AKP’yle ilgili son dönemde artan yolsuzluk iddialarından ve Gülen Cemaati’nin kendi tabanlarına yönelik müdahalelerinden rahatsız oldukları ifade ediliyor.

Kadınlar: CHP umut

Bu arada CHP İstanbul İl Kadın Kurulları’ndan yapılan açıklamada, "Kendisi, eşi, çocukları, kardeşleri işsiz ve aşsız kalan örtülü ve örtüsüz tüm kadınlarımız CHP’yi bir umut olarak görüyor. CHP’nin görevi de bu umuda karşılık vermektir. Demokratik bir Türkiye için çabalayan CHP, farklı yaşam, inanç ve ibadet biçimlerine aynı ölçüde özgürlük tanınmasından yanadır" denildi.

Projenin mimarı

ÇARŞAF açılımı projesinin mimarı olarak gösterilen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "AKP’deki kırılma, cemaatler arasında da bir tartışma yaratıyor. Pek çok cemaat üyesi kendilerine sığınacak bir liman arıyor. Bu liman CHP neden olmasın?" açıklamasını yaptı.

Tekin, Hürriyet’e şunları söyledi: "Adını şu an için vermeyi doğru bulmadığım bir cemaat üyesi, ’Yıllarca beraber siyaset yaptığım; aynı cemaatin mensubu olarak yan yana bulunduğum kişiler şimdi lüks otomobillere biniyor, eşleri türbanın en pahalısını takıyor. Bizim ise yaşamımız aynı. Bunlara artık hadlerini bildirmek lazım’ diyerek AKP’deki kırılmayı özetledi. CHP, böyle düşünen vatandaşlarımızın da oyuna taliptir."

hurriyet



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs