tam destek | " /> tam destek | "/>

En Sıcak Konular

Ağar'dan Erdoğan'a tam destek

25 Kasım 2008 08:25 tsi
Ağar'dan Erdoğan'a tam destek Siyasete haysiyet getirme kararına Demokrat Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Mehmet Ağar da sahip çıktı.

Başarısız olan gitmeli 
22 Temmuz’da yaşadığı hezimet üzerine istifa eden eski DP lideri Ağar, ‘İkinci olursak bırakırım’ diyen Erdoğan’a tam destek verdi. Ağar, ‘Siyasete başarısız olanın gitmesi sistemi gelmeli’ dedi.

SEÇİMLERİN ardından Demokrat Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa eden ve Susurluk davasında yeniden yargılanmaya başlanan Mehmet Ağar, ‘Türk siyasetine istifa geleneğinin girmesi lazım’ dedi. Ağar, star’a Başbakan Erdoğan’ın, ‘Yerel seçimlerde birinci parti olamazsam istifa ederim’ sözünü değerlendirdi. Ağar, dünyanın her yerinde yaşanan başarısızlıklar nedeniyle siyasetçilerin istifa etmesi yönünde bir teamül, gelenek olduğunu hatırlatarak, bunun Türk siyasetine yerleşmesinin Türk demokrasisini güçlendireceğini söyledi. Başbakan’ın sözlerini haklı bulduğunu ifade eden Ağar, ‘Ben Başbakan’ın dediği gibi seçimlerin ardından istifa ettim. Ama ‘helal olsun’ diye pek değerlendiren olmadı. Ama ben o koltukta oturmayı doğru bulmadığım için bıraktım’ dedi.

BIRAKMASAYDIN DİYENLER VAR

Kendisine ‘Keşke bırakmasaydın’ diye gelenler olduğunu da hatırlatan Ağar, şöyle konuştu: ‘Dünyanın her yerinde istifa geleneği var. Bizde de bu geleneğin yerleşmesine ihtiyaç var. Ben seçimlerin ardından o koltukta oturmayı doğru bulmadım istifa ettim. Şimdi ‘keşke bırakmasaydın’ diye gelenler oluyor. Tabii herkes kendisinden sorumlu. Yerel seçimlerde de başarısız olan diğer siyasetçilerin nasıl davranacağı kendilerini bağlıyor, kendilerinin tercihleri. Bence istifa geleneğinin, bu kuralın bizim siyasetimize girme vakti çoktan geldi.’ Ağar, istifa etmesiyle siyasetin çok dışında olmadığını hatırlatarak, talep olması, kendisine ihtiyaç olması halinde siyasette yeniden yer alabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaybeden gitmediği için darbeler oluyor

Başbakan vekili Cemil Çiçek: Batı demokrasilerinde seçimi kaybeden gidiyor. Seçimi kaybeden gittiği için de orada hücre yenilenmesi çok oluyor. Bizler bu geleneği bir türlü oturtamadık. Türkiye’de bu tür yenilenmeler, genellikle askeri müdahalelerden sonra yapılıyor. 58 yıl sonra artık kimse iktidar değişimini başka yollardan aramamalı. Demokratik usullerle insanlar seçilmeli.

Özgüven manifestosu

BAŞBAKAN Erdoğan’ın seçimlerde birinci olmaması halinde istifa edeceğini açıklaması siyasette yeni bir tartışma yarattı.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak: Siyasi hayata meydan okuyor. Kanaatimce siyasetin tüm aktörlerine çağrıda bulunuyor. Ders çıkartılması gerekir.

Prof. Dr. Mümtazer Türköne:

Bu tür çağrılar diğer partileri hedef alır. Ben 29 Mart seçimlerinde AK Parti’nin ikinci olma ihtimalini görmüyorum. Başbakan biraz da seçim atmosferini kızıştırmak, kendi parti örgütünü motive etmek, rakiplerine de bir durum değerlendirmesine zorlama amacı taşıyor. Bütünüyle özgüven manifestosu. Başbakan CHP ve MHP’nin birinci parti olma iddialarının olmadığını kayda geçiriyor.

Siyaset Bilimci Özer Sencer (Metropoll Kamuoyu Araştırma Şirketi sahibi): Başbakan parti liderlerine mesaj veriyor. Kendisine olan güvenini söylüyor. İkinci olursam partinin başında durmam diyerek, ‘Başarısızlığımın bedelini öderim’ diyor. Diğer liderlere de yenilip yenilip yerinizde oturuyorsunuz diyor.

star



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs