En Sıcak Konular

Krizin kaderi onların elinde!

25 Kasım 2008 08:18 tsi
Krizin kaderi onların elinde! Barack Obama, ekonomi kurmaylarını resmen açıkladı.

Ocak ayında ABD'nin yeni başkanı olacak Barack Obama, uzun bir süredir merak edilen ve üç gün önce netleşen ekonomi kurmaylarını resmen açıkladı.

Obama ekibinin ilk işi yeni kurtarma planı

Ekonomi kurmaylarını resmi olarak açıklayan Barack Obama detaylarını vermediği yeni ekonomi paketinin ilk işleri olduğunu söyledi..

Ocak ayında ABD'nin yeni başkanı olacak Barack Obama, uzun bir süredir merak edilen ve üç gün önce netleşen ekonomi kurmaylarını resmen açıkladı. Ekonomi takımı ile bir basın toplantısı yapan Obama, "İlk işimiz" dediği yeni bir ekonomik kurtarma paketi hazırlayacaklarını söyledi. Obama "Tek bir saniyemiz yok" diyerek de bu konudaki kararlılığını vurguladı. 300 - 700 milyar dolar arasında beklenen paket konusunda net bir rakam vermeyen ve detaylara girmeyen Obama'nın yanında bu planı gerçekleştirecek isimler vardı. Yeni Hazine Bakanı Timothy F. Geithner ve Ekonomi Konseyi Başkanı Lawrence H. Summers bundan sonra tüm dünyanın yakından takip edeceği isimler. Yeni bir paket hazırlamalarının mantıklı olduğunu vurgulayan Obama, hiçbir şey yapmamaları halinde daha çok zarar edeceklerini de belirtti. Obama, dünyanın krizle ortak mücadele etmek zorunda olduğunu ve geniş bir uluslararası deneyimi bulunan Geithner'in, Hazine Bakanlığı için en iyi isim olduğunu kaydetti. Finans sisteminin istikrara kavuşturulması ve ekonominin yeniden rayına oturtulması için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Obama, krizin sadece ABD'yi sarsmadığını vbelirtti.

OTOMOTİVCİLERE YÜKLENDİ
Obama, iş yaratma konusuna ağırlık vereceklerini ve krize karşı tedbir paketini ocak ayında açıklayacaklarını belirtti. Hem Wall Street hem de sade vatandaşı kurtarmak istediklerini belirten Obama otomotiv şirketlerine de yine yüklendi. Obama zor durumda olan ABD'li otomotiv devlerine vergi mükelleflerinin parasını aktarmayacaklarını belirterek "Daha dürüst bir planla gelmeliler" dedi. Obama aynı zamanda bütün seçim kampanyasında üzerinde durduğu orta sınıfı da geliştirmek istediklerini belirtti.

Timothy F. Geithner
2003'ten beri New York Fed Başkanlığı'nı yürütüyor. Wall Street'i vuran krizi yönetti. Piyasalardaki denetimin az olduğuna inanıyor ve bu piyasaları 'ahlaksız' buluyor.

Christina Romer
Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı seçilen Romer, California Üniversitesi'nde profesör. 1929 ekonomik buhranı konusunda çalışmaları var

Lawrence H. Summers
Clinton'un Hazine Bakanı'ydı. "Kadınlar matematik ve bilimde doğuştan yeteneksiz" deyince Harvard'ı karıştırdı. Kadın grupları Obama'ya kabineye alma baskısı yaptı.

sabah



Bu haber 269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs