En Sıcak Konular

CHP'den Öcalan'a 'komşu' önerisi

24 Kasım 2008 20:52 tsi
Adalet Bakanı'nın açıklamasının ardından İmralı'da kalacak hükümlülerin kimler olacağı merak ediliyor...

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, İmralı cezaevine yeni hükümlü nakledilmesine karar verilmesi halinde bu hükümlülerin Metin Kaplan ve Salih Mirzabeyoğlu olabileceğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Okay, TBMM'de Başbakan Erdoğan'ın Hindistan'dan yaptığı 'seçimlerde ikinci olursak bırakırım' açıklamasını değerlendirdi. "Anlaşılan o ki Başbakan da tespit etmiş. Yolun sonu görünüyor. İkinci parti olursak Genel Başkanlığı bırakırım diyor. Sanıyorum bunun devamını 'siyaseti bırakırım' diye tamamlaması lazım" diye konuşan Okay, Başbakan'ın bir endişesini paylaştığını, bir tespitini ifade ettiğini öne sürdü. Bu açıklamanın, 29 Mart seçim sürecinde Başbakan'ın umduğu sonucu alamayacağının bir göstergesi olduğunu belirten Okay, daha önce 'tek parti olarak iktidara gelmezsem' diyen Başbakan'ın şimdi ondan vazgeçtiğini, 22 Temmuz seçim sonuçlarını alamayacağını gördüğünü ve endişesini paylaştığını kaydetti. Bunun bir iddia değil endişe ifadesi olduğunu dile getiren Okay, "Yüzde 47'nin üstünde almazsam' diyebilseydi o iddia olurdu. Oy kaybına hazır. Kaybedeceğini görüyor. Onun için de yolun sonu görüyor" diye konuştu.
Okay, Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamayı Hindistan'dan yaptığının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Başbakan'ın böyle adetleri var. Türkiye'de söyleyemediklerini yurt dışında söylüyor. Kimi zaman İspanya'da, kimi zaman Amerika'da, bu sefer de Hindistan'da ifade ediyor. Yurt dışındaki iddialı açıklamalarının ardından bir mahcubiyet yaşıyor. Bu bir endişenin ifadesidir."

CHP'de yaşanan 'Genel Merkez'e mescit yapılsın mı yapılmasın mı?' tartışmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Okay, Parti içinde bu konunun bugünlerde gündemde olduğuna işaret etti. Okay, "Partinin basın sözcüsü Mustafa Özyürek'tir. O da net olarak ifade ediyor ki Parti Genel Merkezi'nin çok yakınında iki tane cami var. İbadet yapmak isteyen konuklar veya partililer gerektiğinde ibadetlerini o camilerde yapabilirler. Özyürek'in açıklaması yeterlidir" dedi.

Okay, İmralı cezaevine yeni hükümlü naklinin gündemde olduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine, "Bu acaba son günlerde tırmanan terörün sindirilmesi amacıyla mı gündeme getirildi? Bir pazarlıkla mı, bir dayatmayı kabul mü, bir şantaja teslimiyet mi? İçeriği meçhul. Sebebi açıklanmıyor. Acaba Başbakan Diyarbakır ve Hakkari'de karşılaştığı tabloları böyle bir açılımla giderebili rmiyim çabası içinde mi mi? Bu tür tartışmalar önce bir ortaya atılıyor. Ondan sonra kamuoyunun değerlendirmesine bakılıyor. Durup dururken bunu açıklamanın bir anlamı yok. Arkasında mutlaka bir hesap var. Dilerim bu bir teslimiyet, bir şantaja boyun eğme, bir dayatmayı içe sindirme değildir" şeklinde konuştu.

Okay, "İmralı cezaevine hangi hükümlüler götürülmeli?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Götürülecek mi götürülmeyecek mi meçhul. Ama götürülürse islami terör örgütlerinden halen hükümlü olanlar var. Metin Kaplan var, Mirzabeyoğlu var. Onlar da olabilir. Artık orada ne yaparlar bilmiyorum."



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs