En Sıcak Konular

MHP'den Erdoğan'a ağır sözler

24 Kasım 2008 19:47 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hindistan'dan, 'partim ikinci olursa bırakırım' diyen Başbakan Erdoğan'a, 'kendini bulunmaz Hint kumaşı sanma' mesajını gönderdi.

Vural, "Bulunmaz hint kumaşı mısın? Kimler geldi kimler geçti. Sen de gideceksin. Buraya yazıyorum. Gideceği günler yakındır. Ne zaman tokadı yersin, bu seçimlerde mi olur ondan sonraki seçimlerde mi olur bilemem ama böyle münafık siyaseti uygulayanların sonu bellidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'da yaptığı, 'seçimlerde AK Parti ikinci olursa bırakırım' açıklaması Ankara'da da geniş yankı buldu. TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Vural, "Yerel seçimlerde hangi dersleri çıkartacak bilmiyorum ama millet sayın Başbakan'a kapanan işyerlerinin, kaybolan aşının hesabını soracak" diye konuştu.

KENDİSİNİ HİNT KUMAŞI SANIYOR
Vural, "Milletimiz bize muhalefet görevi verdiyse biz bu görevi de şerefle yapıyoruz. Dolayısıyla bu millet iradesini hor görme alışkanlığından da vazgeçsin. Oyları düştüğü zaman nasıl bir sonuç çıkaracağını göreceğiz. Başbakan her halükarda bir zeytinyağı politikasıyla üste çıkmak telaşı içinde.
Hindistan'dan niye söylemiş bilemiyorum. Muhtemelen kendisinin Hindistan'da bulunmaz Hint kumaşı olduğunu zannediyor. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Yeri ve zamanı geldiği zaman bu millet iradesini nasıl kullanacağını kendisine gösterecektir. Padişahlık zamanında bile Padişahın karşısına çıkıp 'unutma senden büyük Allah var' diyen millet, kendisinden büyük millet iradesi olduğunu gösterecek" şeklinde konuştu.

ÖCALAN'A NEDEN ARKADAŞ GÖNDERİLİYOR
Vural, bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasını çektiği İmralı cezaevine yeni hükümlü nakledileceği haberlerinin hatırlatılması üzerine ise bu konuda AK Parti ile DTP arasında bir rekabet yaşandığını söyledi. Bir taraftan DTP'nin 'kötü muamele yapılıyor' iddiasını ortaya attığını, öbür taraftan AK Parti'nin 'yok canım biz iyi muamele yapmak için ona arkadaş göndermeye çalışıyoruz' dediğini ifade eden Vural, "Bu da tipik bir siyasi malzeme. Neden bunu yapıyorlar. Böyle bir ihtiyaç var mı? Böyle
bir ihtiyacın olmadığı, bu tecrit şartlarının hukuka uygun olduğu açık. AİHM'in verdiği bu konuda kararlar var. Bu durumda Başbakan neden arkadaş göndermek istiyor. Canı sıkılmış diye arkadaş göndermek... 30 bin kişinin katili, kundaktaki bebelere kurşun sıkan, Doğu ve Güneydoğu'da mezradaki o insanları öldüren bir kimseye nasıl muamele edildiğini ibreti alem için dünya görmelidir. Kendisinin cezası müebbet hapis cezasıdır. Hücre cezasıdır. Bu konuda kurallar bellidir" şeklinde konuştu.



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs