derin devlet olamaz' | " /> derin devlet olamaz' | "/>

En Sıcak Konular

'Herkes derin devlet olamaz'

24 Kasım 2008 18:49 tsi
'Herkes derin devlet olamaz' Ergenekon'un bugünkü duruşmasında tutuksuz sanık Asuman Özdemir'in ifadesi Kemal Kerinçsiz'i ayağa kaldırdı. "Altında imzam olan bütün ifadeleri kabul ediyorum" diyen Özdemir'in, sonu hastanede biten ilginç ifadesi...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün tarafından daha önceki ifadeleri okunan Ayşe Asuman Özdemir, altında imzası olan her şeyi kabul ettiğini söyledi.

İddia edilen suçları işlemediğini ve terörist olmadığını öne süren Özdemir, yazılarında anlattığı olayların Halil Behiç Gürcihan'ın anlattığı dedikodular olduğunu dile getirdi.

Duruşmada çapraz sorgusu yapılan Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, ''Söylenenleri anlıyorsunuz 'evet', 'hayır' şeklinde cevap vermeniz yeterli'' demesi üzerine ''Anlıyorum ama cümle kuramıyorum. Ben bunak olmadım. Karaciğer hastasıyım'' şeklinde konuştu.

Savcı Pekgüzel'in, ''e-mail yoluyla gönderdiği bazı yazılar bulunduğunu, bunlarda Danıştay olayı ile ilgili değerlendirmelerin yer aldığını'' belirtmesi üzerine Özdemir, bu yazıların Halil Behiç Gürcihan ile yaptıkları dedikodular, kendi aralarındaki fikir tartışmalarından ibaret olduğunu söyledi.

Savcı Pekgüzel'in ''Atabeyler'' operasyonuyla ilgili sorularına da Özdemir, ''Bu konuyla ilgili bilgilerinin de kişisel değerlendirmeler olduğunu'' belirti.

Özdemir, Pekgüzel'in ''Murat Yüzbaşı'nın avukatlığını yapması için Kemal Kerinçsiz'e müracaat ettiğinizde '50 avukat toplanıp avukatlığını yapacağız' dedi mi?'' şeklindeki sorusunu Kerinçsiz ile çok şey konuşulduğunu ifade ederek, ''Demiştir'' diye yanıtladı.

-''DAĞLICA DEĞİL ÇUKURCA''-

Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel'in ''Bilgisayarınızda Dağlıca ile ilgili askerlerle kritik fotoğraflar var'' sözleri üzerine de Özdemir biraz şaşırdı ve bunu hatırlayamadığını söyledi.

Başkan Köksal Şengün'ün Dağlıca'nın Hakkari'de bir karakol olduğunu belirtmesi üzerine Özdemir, söz konusu fotoğraflardaki yerin Dağlıca değil, Çukurca olduğunu belirtti.

Özdemir, Yarbay Onur Dirik'in dostu olduğunu, çok eskiden Çukurca'da görevli iken bu resimleri kendisine gönderdiğini, bunun 3-5 resim değil, 15-16 resimden oluşan büyük bir slayt dosyası olduğunu ifade ederek, ''(İstanbul'da saltanat sürerken biz burada çile çekiyoruz) anlamındadır bu resimler. Ancak basın bunu çarpıttı'' şeklinde konuştu.

Özdemir, Cumhuriyet Savcısının yönelttiği bazı sorulara cevaben de kendisini ziyaret eden ''Muzaffer'' adlı kişiyle Onur Dirik'in, resmi elbise giymeyip sivil olarak ziyarette bulunduklarını söyledi.

Özdemir, başka bir soru üzerine de o dönemde internette eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt aleyhine yazılar olduğunu belirterek, o konuyla ilgili Halil Behiç Gürcihan ile tam olarak ne konuştuğunu hatırlamadığını, Gürcihan'ın da kendisine bununla ilgili bir belge vermediğini dile getirdi.

Savcı Pekgüzel'in ''B. Hanım kimdir hatırlıyor musunuz?'' diye sorduğu Özdemir, annesi olduğunu söyledi.

Savcı Pekgüzel'in ''Bu görüşmeye kontrollü gittim diyorsunuz'' şeklindeki ifadesi üzerine Özdemir, Çerkez olduğunu, annesine de ''Büyük hanım'' diye hitap ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel'in ''Derin devlet hakkında ne biliyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna da  Öztürk ''Zekeriya, arkadaşım olan Nadide'ye (ben derin devletim) demiş. Ben de (derin devlet öyle olmaz, herkese derin devletim, MİT'çiyim demez) dedim. Babam önceden siyasi polis olarak çalıştığı için bana verdiği bilgilerden biliyorum'' yanıtını verdi.

-SORGUSUNUN YOK SAYILMASI TALEBİ-

Ayşe Asuman Özdemir'in rahatsızlanarak ambulansla hastaneye gönderilmesinin ardından, tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz söz aldı.

Özdemir'in kendisini töhmet altında bıraktığını söyleyen Kerinçsiz, bu sorgunun yok sayılmasını, sağlığına kavuşunca yeniden sorgu yapılmasını istedi.

Zekeriya Öztürk ve avukatı Yaşar Ağsu da bu sorgunun yok sayılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Özdemir'in yarım kalan ifadesinin sağlığı düzelince tamamlanmasına, hastalığı süresince duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Duruşma yarın 9.30'da devam edecek.

 



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs