En Sıcak Konular

CHP ve MHP'den jet cevap

24 Kasım 2008 15:46 tsi
Erdoğan'ın 'seçimi kaybedersem giderim' açıklamasına CHP ve MHP ne dedi?

İşte günün tartışmasına gelen cevaplar;

Başbakan Erdoğan'ın Hindistan'da söylediği, "Seçimi kaybedersem giderim" açıklamasına MHP ve CHP'den tepki geldi.

MHP'li Vural, "korkunun ecele faydası yok" derken, CHP'li Okay ise Cemil Çiçek'in "kaybeden gitmeli" sözüne "önemli olan Başbakanın açıklamasıdır" savunmasını yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın, 'Seçimi kaybedersem giderim' açıklamasıyla ilgili olarak TBMM'de gazetecilere bir açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan'ın, oy oranı düşmesi durumunda mı, yoksa ikinci parti konumuna düşmesi durumunda mı istifa edeceğine açıklık getirmesini istedi.

"Başbakan'ın amacı milletin takdirini küçük görmek ise Başbakan'a milli iradeden daha büyük bir şey olmadığını hatırlatmak isterim" diyen Vural, Başbakan'ın tavrının, 'demokrasiyi içine sindirememiş, bencil, egoist' bir tavrın yansıması olduğunu savundu.

MHP'li Vural: Bulunmaz Hint kumaşı zannetmiş olabilir

Seçimlerde milletin MHP'ye 70 milletvekili ve yüzde 15 civarında oy verdiğini, kendilerinin de bunu saygıyla karşıladıklarını ifade eden Vural, Başbakan'ın da millet iradesine saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Başbakan'ın bu sözü Hindistan'da söylediğini hatırlatan Vural, "Orada kendisini bulunmaz Hint kumaşı zannetmiş olabilir. Bir gün millet iradesi onun hakkındaki hükmünü de verecektir. Seçim öncesi bu tür ifadeleri kullanıyor. Korkunun ecele faydası yok. Seçim yaklaşıyor ve o güne hazır olsun Sayın Başbakan" diye konuştu.

Korku dağları bekliyor iddiası

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan'ın sözlerini, "Korku dağları besliyor" sözleriyle değerlendirdi. Başbakan'ın seçimlerle ilgili durumunu farkettiğini, hissettiğini ve endişesini paylaştığını savunan Okay, "Dilerim Sayın Başbakan bu sözünün arkasında durur. 29 Mart seçimlerinden sonra da sadece Genel Başkanlık'tan değil, Türk siyasetinden de çeker gider" şeklinde konuştu.

'Kaybeden gitsin'e CHP'li Okay'dan yanıt

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in "Kaybedenin gitmesi şart" şeklindeki açıklamasına da cevap veren Hakkı Suha Okay, "Başbakan'ın sözlerinden, Başbakan Yardımcısı'nın yeni bir açılım beklemesinin pratik bir yararı yoktur. Önemli olan Başbakan'ın açıklamasıdır. Başbakan'ın açıklaması da endişenin ifadesidir." dedi.

Endişenin ifadesidir

Bu anlayışın zaman zaman Türkiye'de uygulanmaya çalışıldığını hatırlatan Okay, ayrılan genel başkanların, parti tabanları tarafından, 'Aman tekrar gel başımıza' denilerek göreve çağrıldıklarını kaydetti. Ayrılan genel başkanların da bu çağrıya uyarak tekrar göreve geldiklerini ifade eden Okay, Mehmet Ağar, Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal gibi liderlerin partinin çağrısı üzerine tekrar döndüklerini hatırlattı.CİHAN




Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs