Türkler de savaştı' | " /> Türkler de savaştı' | "/>

En Sıcak Konular

'G. Osetya'ya karşı Türkler de savaştı'

24 Kasım 2008 15:06 tsi
'G. Osetya'ya karşı Türkler de savaştı' Rus'lardan gündem yaratacak yeni bir iddia geldi. Gerçekten Türkler paralı asker olarak Ruslara karşı savaştı mı?

İnterfax haber ajansının verdiği bilgiye göre, St.Petersburg kentinde Uluslararası İnsan Hakları konulu konferansta konuşan Başsavcılık Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Bastrıkin, geçtiğimiz Ağustos ayında Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik operasyonunda Amerikan, Çek, Türk, Ukraynalı ve Çeçenlerden oluşan paralı askerler de yer aldı dedi. Rus yetkili, "Gürcistan'ın saldırısıyla ilgili oluşturduğumuz soruşturma komisyonu, Tiflis tarafında Amerikan, Çek, Türk, Ukraynalı ve Çeçen paralı askerlerin de savaşa katıldığını ortaya çıkardı." iddiasında bulundu.
 
"KAFKASYA'DA AĞUSTOS'UN 5 GÜNÜ" SERGİSİ...
 
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Eylül ayında Güney Osetya'da Gürcü birliklerinden elde edilen mühimmatları askerî müzede teşhir etmiş, 14 farklı ülkeden askerî destek sağlandığının ispatı olduğu iddia edilen sergide Türkiye'ye ait malzemelerin de yer alması dikkat çekmişti. 300'e yakın malzemenin teşhir edildiği "Kafkasya'da Ağustos'un 5 Günü" adlı sergi, bir ay boyunca açık kalmıştı.
 
TÜRK MARKA ÜRÜNLER DE VAR
 
Asker matarası, miğfer, çeşitli modellerde silahlar, Gürcü bayrağına sarılı bir notebook, zenci bir Amerikan askerinin Gürcü birliklerini eğitirken çekilen fotoğrafı ve İngilizce üzerinde ABD Texas hava üssüne ait olduğu yazılı bir eğitim kitabı sergide yer alan ilginç malzemelerden. İsrail yapımı silahlar, New York kaynaklı telsiz ve iletişim araçlarının yanı sıra Türkiye'de üretildiği belirtilen NATO standartlarında askerî tayınlar da sergide yer almıştı. Türk marka ürünlerin yer aldığı stantta lavaş, çikolata, çay, sakız, reçel ve askerî bot gibi ürünler sergilenmişti.
 
TÜRKİYE TAYIN GÖNDERDİ Mİ?
 
Rus basının geniş yer ayırdığı sergi ile ilgili Türkiye'nin gönderdiği iddia edilen tayınlar da haberlerde yer almıştı. Komsomolskaya Pravda, tayınların üzerinde yazan 'helal' ibaresine dikkat çekilerek, "Sergiden anlaşılıyor ki, dünyanın her yerinden Gürcistan'a askerî malzeme sağlanmış. Türkler de kendi askerî tayınlarını göndermiş. Üzerinde de ürünün helal olduğunu da belirtmeyi unutmamışlar. Ama Gürcüler Ortodoks." eleştirisi getirmişti.

Gürcistan 7 Ağustos gecesi Güney Osetya'nın merkezi hükümete bağlanması amacı ile bölgeye askeri operasyon düzenlemişti. Rusya da bölgede bulunan Rus barış gücü askerlerini ve Rusya vatandaşlarını korumak gerekçesi ile karşı saldırı gerçekleştirmişti. On binlerce kişinin mülteci konumuna düştüğü ve binlerce insanın hayatını kaybettiği savaş sonrası Cenevre'de oluşturulan uluslararası barış anlaşması ile ilgili görüşmeler devam ediyor.

8Sütun



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs