En Sıcak Konular

CHP Kadın Kurulları 'çarşaf'a destek verdi

24 Kasım 2008 13:33 tsi
CHP İstanbul İl Kadın Kurulları, CHP'nin çarşaflı ve türbanlı yeni üyeleri açılımına destek vererek, Türkiye'nin sorununun örtü ve kılık-kıyafet değil, yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik olduğunu ve kadınların da bu sorunları yoğun yaşadığını belirtti

CHP İstanbul İl Kadın Kurulları, son günlerde sıkça tartışılan ve parti içinde bölünme yaratan CHP'nin çarşaflı ve türbanlı yeni üyeleri açılımına destek verdi. Açıklamada, ''Kendisi, eşi, çocukları, kardeşleri işsiz ve aşsız kalan örtülü ve örtüsüz tüm kadınlarımız CHP'yi bir umut olarak görüyor. CHP'nin görevi de bu umuda karşılık vermektir'' denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, CHP İstanbul İl Kadın Kurulları'nın bir süredir Türk kadınının eğitimli, meslek sahibi, çağdaş ve özgür bireyler olma niteliğine kavuşmaları için sosyal çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

'BEYNİ ÇARŞAF GİBİ KARA OLMAYAN KADINLARLA TANIŞTIK'

''1,5 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz alan çalışmaları, mahalle toplantıları ve ev ziyaretlerinde, gerek yaşadıkları yer ve gelenekler nedeniyle gerekse koca ya da baba baskısıyla örtünmüş, çarşafa bürünmüş ama beyni çarşaf gibi kara olmayan nice kadınlarla tanıştık'' denilen açıklamada, görüşülen bu kadınların ''AKP'nin başı açık ya da kapalı olsun tüm yoksullara sırtını döndüğünü'' belirttikleri vurgulandı.

Görüşülen kadınların seçim zamanında bir torba kömür, birkaç paket makarna ve pirinçle kandırılmak istendiklerini ifade ettikleri belirtilen açıklamada, ''Bizler, CHP'li kadınlar olarak, onları dinledik. Kadınlarımıza dinimizin en temiz, en saf ve en kutsal biçimde yaşandığı düzenin laiklik olduğunu anlattık'' denildi.

'TÜRKİYE'NİN SORUNU KILIK KIYAFET DEĞİL YOKSULLUK, YOLSUZLUK, İŞSİZLİK'

Açıklamada, Türkiye'nin sorununun örtü ve kılık-kıyafet değil, yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik olduğu, kadınların da bu sorunları yoğun yaşadığı belirtildi.

''Kendisi, eşi, çocukları, kardeşleri işsiz ve aşsız kalan örtülü ve örtüsüz tüm kadınlarımız CHP'yi bir umut olarak görüyor. CHP'nin görevi de bu umuda karşılık vermektir'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Örtülü kadınlarımızın da demokrasiyi ve insan haklarını arzuladıklarını, Atatürk'ü sevdiklerini biliyoruz. CHP inanca, özel yaşama karışan bir parti değildir. Devletin demokratik ve laik yapısı zedelenmedikçe özel yaşamın değerlerine saygılıdır. Demokratik bir Türkiye için çabalayan CHP, farklı yaşam, inanç ve ibadet biçimlerine aynı ölçüde özgürlük tanınmasından yanadır.''

A.A.



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs