En Sıcak Konular

Gökçek'ten bombalar

24 Kasım 2008 12:46 tsi
Gelecek Mart'ta AKP'nin Ankara'da yerel seçimlerde en güçlü adaylarından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin son dönemdeki çarşaflı ve türbanlıları içeren açılımlarını değerlendirdi.

Gökçek "Seçim zamanı geldiğinden CHP bunu oy avcılığı amacı ile istismar için yapıyor, inanmıyor. Bu nedenle, özellikle Anayasada sayılan laiklik konusundaki istismardan dolayı bir partinin kapatılması gerekirse hiç tartışmasız bu CHP'dir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Sizin partiniz de istismar ediyor diye eleştiriler var ama?' yönündeki bir soruya ise ilginç bir çıkışta bulunarak, 'Bir şeyi istismar edebilmeniz için inanmadığınız bir şeyi yapmanız lazım. İnsanlar başının örtüsüyle veya açık olarak bir arada yaşamaya alışmalı ve bunu olağan görmeli. Herkes kendi yaşantı tarzını seçmeli. Şimdi Avrupa’ya bakıyoruz,  sağa sola bakıyoruz adam homoseksüel ve iki erkek birbiriyle evleniyor. Dünyanın böyle rezalete evet dediği dönemde bırakın insanlar inandığını yaşasın.'

Best FM'de Konuşan Türkiye programına katılan Gökçek, CHP, soldaki rakibi Murat Karayalçın ve türban sorunu hakkında tartışma yaratacak ilginç açıklamalarda bulundu. Melih Gökçek, Murat Karayalçın bir kez daha bölücülerle işbirliği yapmakla suçladı.

YARDIM ONURLU BİR İŞ

Gökçek, 'Oyu para ile alıyorlar'  yönündeki eleştirilere ise şu yanıtı verdi: 'Tenkit ettiler diye bir adım geriye atmam. Hiçbir pişmanlığım yok. Yaptığım işin çok onurlu, çok doğru iş olduğuna inanıyorum ve bu doğru yolda da devam edeceğim. Efendim bu oya dönermiş. Her hizmet oya döner ben niye belediye başkanlığı yapıyorum. Halka hizmet etmek için. Halka hizmetin yolu da sadece yol, kanalizasyon, su demek değil ki. Sosyal belediyecilik bundan çok daha önemli.'

İşte Gökçek'in tartışma yaratacak o açıklamaları:

İLGİNÇ BENZETME: İnsanlar başının örtüsüyle veya açık olarak bir arada yaşamaya alışmalı ve bunu olağan görmeli. Herkes kendi yaşantı tarzını seçmeli. Şimdi Avrupa’ya bakıyoruz,  sağa sola bakıyoruz adam homoseksüel ve iki erkek birbiriyle evleniyor. Dünyanın böyle rezalete evet dediği dönemde bırakın insanlar inandığını yaşasın.
 
ASIL CHP KAPATILMALI: Cumhuriyet Halk Partisi seçim zamanı gelmiş oy avcılığı yapacak. CHP bunu istismar için yapıyor, inanmıyor. İstismardan dolayı özellikle anayasadaki sayılan laiklik konusundaki istismardan dolayı bir partinin kapatılması gerekirse hiç tartışmasız bu cumhuriyet halk partisidir.
 
KARAYALÇIN'A AĞIR İTHAM: Ankaralılar oy kullanırken şunu hiçbir zaman unutmasınlar. Ankara’yı biz kesinlikle ve kesinlikle PKK yandaşlarıyla, geçen dönemlerde iş birliği yapanlara bırakmayacağız. Sayın Baykal Karayalçın’ın listeleri İmralı’dan geliyor diyordu. Şimdi İmralı’dan listeleri aldığını iddia ettiği kişiyi getirdi belediye başkanı adayı yaptı.

BAYKAL İFLAS ETTİ: Gerçekten ne Ankara’da,  ne İstanbul’da, ne İzmir’de CHP kendi içinden belediye başkanı yapabilecek, yerel yönetici yapabilecek tek kişi çıkartamıyor. Bu kadar mı iflas etti CHP? Evet bu kadar iflas etti. Daha doğrusu Sayın Baykal iflas etti. Sayın Karayalçın yarın hasbelkader belediye başkanı olsa, yarın Ankara Büyükşehir Belediye kadrolarının PKK yandaşlarıyla dolmayacağına kimse garanti veremez.

TV DAVETİ: Ben Sayın Karayalçın’dan şunu çok arzu ediyorum. Önümüzde bir seçim dönemi var. Konu başlıklarını alalım her konuyla ilgili bir televizyonda program yapalım. Hem aynı şeyleri tekrar etmemiş oluruz hem kayıkçı dövüşü olmaz konular açıkça ortaya konur. Benim aldığım oy meydanda 27, 34, 55 . Böyle bir yükselişi görüyorlar kıskançlık diz boyu oluyor. Ancak bir insan yapamadığını sadece karalar.

METRO GAZ PARASINA BAĞLI: En önemli projemiz tabii ki bir türlü bitiremediğimiz metro projesi. Onun biran önce bitmesini istiyoruz. Onun içinde kaynak lazım. Doğalgazı özelleştirdik. Doğalgazın parası gelmedi. Ümit ederim ki o ödenirse bir an önce metroyu bitirme şansımız doğar. Metronun önümüzdeki üç yılda bitmesini arzu ediyorum.

Hürriyet



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs