En Sıcak Konular

Türk ile evlendiği için saldırılara maruz kalıyor

24 Kasım 2008 11:32 tsi
BERLİN'in doğu semtlerinden Ponkow'da oturan Mehmet Canpulat ile Alman eşi Heike Canbulat uzun süreden bu yana ırkçı taciz ve saldırılara maruz kaldıklarını söyledi.

Türk eşi Mehmet'in 2005'te Berlin'e, yanına gelmesinden sonra komşuları ve gençlik dairesinin yanı sıra polisin kendilerine karşı tavır aldığını anlatan Heike Canbulat, kısa süre önce 8- 10 gencin saldırısına maruz kaldıklarını anlattı. Canbulat çifti yardım amacıyla çağırdıkları polisin kendilerini dinlemeyip doğrudan Heike'yi döven gençleri muhatap aldıklarını ve bunun sonunda kendilerini suçlu çıkarıldıklarını savundu. Aile, komşuları, müdavimi oldukları fitnes salonu, kız çocukları L.'nin gittiği çocuk diskosu, gençlik müdürlüğü, yabancılar polisi gibi tüm resmi ve gayri resmi kurumlar tarafından dışlandıkları ve taciz edildiklerini iddia etti.

Heike Canbulat, bir Türk ile evlenmesine karşı çıkan Pankow Gençlik Dairesi, Alman kadının eski Alman eşinden olan 10 yaşındaki kızını bir yabancıyla evlendiği için elinden almaya kalktığını söyledi. Bu istenmeyen durumun yol açtığı stresle Heike Canpulat'ın 1 aylık bebeğini düşürdüğü belirtildi. Bazı Alman komşularıyla da sorunlar yaşadıklarını söyleyen Mehmet Canbulat, “Bir akşam üvey kızım yatağına çıkmaya çalışırken ayağı takılıp düştü ve canı yandığı için çığlık attı. Benim Alman babası olan üvey kızımı dövdüğümü zanneden yukarıdaki komşularım kapımızı yumruklayarak zorla evime girmek istedi. Bu arada kapı 1 yaşındaki oğlumun kafasına çarptı ve bebeğin kafası şişti. Bunun üzerine polisi aradım. Tutanak tutan polis 1 hafta sonra eşimi karakola çağırdı ve şikayetimizden vazgeçmemiz ve burada oturmak istiyorsak bu tür şeylere katlanmamız gerektiğini söyledi” dedi.
Aile son olarak perşembe günü kızlarının gittiği çocuk diskosunda saldırıya uğradı. Heike Canbulat'ın vücudunda aldığı darbeler sonucu morluklar oluştu. Diskonun bulunduğu gençlik merkezinde kızının başka çocuklar tarafından ırkçı sözlerle taciz edilmesi sonucu eşinin onlarla konuşmayı denediğini söyleyen Mehmet Canpulat, şöyle dedi:

“Durumu gençlik merkezinin sorumlularına bildirmeye gittiğimde 10 genç sözlü hakaretlerde bulunarak eşime saldırmış. Bunun üzerine biz polisi çağırdık. Polisi bizim çağırmamıza rağmen gelen polisler bizimle muhatap olmadı ve önce eşimi döven gençlerle ve gençlik merkezinin sorumlularıyla konuştular. Daha sonra eşimin yanına gelen polis bir çocuğu tokatlamaktan eşimi sorumlu tuttu. Benim şikayetimi sürdürmem üzerine polis, ‘Burası böyle işinize gelirse burada yaşarsınız işinize gelmezse gidersiniz, eğer dayak yemek istemiyorsanız evden dışarı çıkmayın' dedi. Burada yaşadıklarımız inanılmaz.”

Heike Canbulat, “Ben ülkemi insan haklarına değer veren bir hukuk devleti zannediyordum. Bunları başkasından duysam, bu tür şeylerin Almanya'da olabileceğine inanmazdım. Ne yapalım Türkiye’ye iltica mı edelim?” dedi.

Heike Canbulat, mahalledeki fitnes salonu sahibi ve çevresindekilerin kendilerini ölümle tehdit ettiklerini anlatırken, “Yoldan geçerken arabaları üzerimize sürecekmiş gibi ‘lastik yakarak' gazlıyorlar, çocuklarımıza zarar verilmesinden korkuyoruz” diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,431 µs