En Sıcak Konular

BBP'den CHP'nin 'açılım'ına destek

23 Kasım 2008 20:10 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii konferans salonunda Hollandalı Türklere hitap etti.

Düzenlenen programa Türk İslam Dayanışma Vakfı Başkanı Ramazan Özsoy, ATB Genel Başkan Yardımcısı Binnat Doğan başta olmak üzere işadamı, akademisyen teşkilat yöneticileri ve halktan 500 kişi iştirak etti.

Muhsin Yazıcıoğlu Avrupa'da yaşayan Türklerin Türk devletine sadık olduğunu, özellikle Türk devletinin varlığına yönelik tehditlere bulundukları ülkelerde müsaade etmediğini söyledi. Yazıcıoğlu "45 yıldır Avrupa'da bulunan Türkler her zaman öncü olmuşlardır. Millet önden gitti. Devlet sonradan geldi. Avrupalı Türklerin çeşitli istismarlar neticesinde vicdanları sömürüldü. Paraları bazı holdingler tarafından çarçur edildi. Yine bu insanlar Türkiye'ye olan bağlılıklarını kesmedi." dedi.

Bu konuda en büyük suçun devlette olduğunu savunan BBP lideri, "Devlet, Avrupalı Türklerin önünü açmadı. Örneğin devlet 4,5 milyon Türk nüfusuna yönelik bir proje başlatmış olsa idi. Onlara teşvik edici çalışmalar sunsa idi bu yıkımlar olmazdı. Hem buradaki Türkler kazanırdı, hem de Türkiye kazanırdı. Maalesef olmadı. Buna rağmen Avrupalı Türkler Avrupa ile Türkiye arasında barış köprüsü vazifesini yürütüyorlar. Bundan sonrada daha da azim ve kararlılıkla yürütecekler. Onlar hakkıyla vazifelerini yapıyorlar. Bundan sonra bizler Batı Avrupalı Türk insanlarımıza sahip çıkmalıyız." diye ekledi.

TÜRKİYE ÖNCÜ ROL OYNAMALI

Türkiye'deki sorunlara da değinen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin probleminin ufuksuzluk ve özgüven eksikliği olduğunu söyledi. Avrupa Birliği'ne karşı olmadıklarını belirten Yazıcıoğlu, bunu yaparken Kafkaslar, Balkanlar ve Orta Asya ile de birlikteliğin şart olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu "Bizim bel bağlayacağımız en önemli proje din, dil ve ırk ayrımı olmadan bir medeniyet projesi olmalıdır. Hazar Ortak Pazarı hayata geçirilmeli. Burada önemli ülkeler var. Hatta Ermenistan bile buna dahil olmalı. Yalnız Ermenistan bu birliğe girerken o tarihi iftiradan vazgeçmesi lazım. Bu bölgelerde oldukça çok yer altı ve yerüstü zenginlikleri bulunmakta. Burada Türkiye öncü rol oynamalı. Bunu yaparken de kesinlikle AB ile kötü olmamalıyız. Çünkü AB ülkelerinde 4,5 milyon Batı Avrupalı Türk yaşıyor. Batı Avrupalı Türkler hem AB'ye ve hem de Türkiye'ye yönelik çok önemli çalışmalar yapıyorlar." diye konuştu.

KÜRTLERE EN BÜYÜK ZARARI, EN BÜYÜK İHANETİ PKK VERMİŞTİR

Türkiye'nin bir kavşak noktasında olduğunu savunan Yazıcıoğlu, "PKK bir Kürt hareketi değil, PKK Kürtlerin hak ve hukukunu savunan bir örgüt değildir. PKK, emperyalizmin bölgedeki maşası, emperyalist güçlerin bölgemizde istikrarsızlık oluşturmak için kullandığı bir paçavradır ve PKK hareketi en büyük Kürt düşmanlığıdır." dedi.

Yazıcıoğlu, "Kürtlere en büyük zararı, en büyük ihaneti PKK vermiştir. Yaylasını terk ettirmiştir, toprağından koparmıştır, insanlarını aç ve sefil bırakmış, çocuklarını dağlara götürmüş, kardeşlik hukukunu bozmuş, düşmanlık tohumu ekmiştir." diye konuştu.

HERHALDE CHP SEÇİM YAKLAŞIRKEN NORMALLEŞME İMKANI BULDU

BBP lideri, CHP'nin tartışılan 'çarşaflı üye' açılımını da değerlendirdi. CHP'nin bu açılımı için 'Hayırlı olsun' temennisinde bulunan Yazıcıoğlu şöyle konuştu: "Bu ülkede kim nasıl yaşıyor ve inanıyorsa herkesi öyle kabul etmek, siyasetin en başta gelen görevidir. Anormal görmedim, tabi buldum. Normalde haber değeri bile olmaması lazım. Herkes mezhebine, inancına, giyimine bakmadan Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit bir bireyidir. Herhalde CHP seçim yaklaşırken normalleşme imkanı buldu. Faydalı bir açılım olarak görüyorum. Türkiye'de siyaset çifte standartlı yaklaşımından kurtulmuş olsa bu tür çelişkiler ortaya çıkmaz. Konu CHP tarafından Anayasal bir sorun haline dönüştürüldüğü için şimdi medya tarafından orijinal bulunuyor. Türkiye'yi normalleştireceksek böyle normalleştireceğiz. CHP'nin yeni açılımı hayırlı olsun."

ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ İLE PKK ARASINDA BAĞLANTI VAR

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, konferansa katılan Hollandalı Türklerin ''PKK terör örgütü ile Ergenekon yapılanması arasında size göre bir ilişki var mı?'' şeklindeki bir soruya ise ''Türkiye'de terör örgütlerini durdurmak ve dağıtmak maksadıyla da olsa devletin içerisinde bir takım unsurların bu örgütlerle çok yakın ilişki kurduğu ve onların içinde yeni yapılanmalar oluşturmaya çalıştığı anlaşılıyor. Ama bu yöntem terör bitirmeye değil terörün artmasına neden olmuştur. Buradan baktığınızda, PKK ile Ergenekon organizasyonu arasında ilişki var mı? Herhalde Ergenekon organizasyonu içerisinde çok önemli bir figür olan bir partinin genel başkanının, Bekaa Vadisi'nde kendi askerlerini denetler bir edayla yaptığı denetimler hafızamızda hâlâ duruyor" cevabını verdi.

Yerel seçimlere parti olarak hazır olduklarını ifade eden Yazcıoğlu, şöyle dedi: "Bizim için özel şehirler yoktur, bütün şehirler bizimdir. Mesleği, meşrebi, kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız bizimdir, kutsaldır. Hiçbir şehre özel kimlik vermeyeceğiz. Bu bayrak, bu vatan, bu devlet hepimizindir. Devleti böldürtmeyiz, bayrağı indirtmeyiz, ezanı susturtmayız. Tüm bunları yapmaya çalışanlar kendi ihanetlerinde boğulacaktır"

Türkiye'de iktidarın alternatifsiz olduğu yönündeki söylemlere tepki gösteren Yazıcıoğlu, "Alternatifsizlik diktatör, faşist ve komünist rejimlerde olur. Demokratik rejimlerde alternatifsizlik diye bir şey olamaz." diye konuştu.

Geçmişte AKP gibi yüzde 50, yüzde 40 ve yüzde 30 oyla tek başına iktidara gelen partilerin bugün kurultay bile yapamayacak duruma geldiğini öne süren Yazıcıoğlu, "Biz bu sahnede gelip giden çok iktidar gördük. Gelenler ve gidenler oldu. BBP hiçbir örtülü odağın katkısı olmadan, millete dayanarak milli iktidarı gerçekleştirecek. Zor ama imkansız değil. Alternatifsizlik siyaset mühendislerinin yalanıdır, birilerinin oluşturmaya çalıştığı saadet zinciridir. Biz bu yalan makinesini bozacağız, zincirleri kıracağız" şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs