En Sıcak Konular

Tarık Akan bu sözleri söyledi mi?

23 Kasım 2008 17:24 tsi
"Ergenekon sanıklarının hepsini canı gönülden kucaklıyor, destekliyorum, hepsinin yanındayım..." Bu sözler Tarık Akan'a ait...

“Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Hükümete karşı halkı isyana tahrik” suçlamalarıyla yargılanan Ergenekon Terör Örgütü sanıklarına artist Tarık Akan'dan destek geldi.

Akan, “Ergenekon sözcülüğü” yapan İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık dergisine verdiği mülakatta, Ergenekon sanıklarının “Hepsini canı gönülden kucaklıyor, destekliyorum, hepsinin yanındayım” dedi.

“Yırttım ben, Ergenekon'dan sıyırdım” diyen Tarık Akan, meşru hükümete karşı darbe çığlıklarının atıldığı Cumhuriyet mitinglerinin daha etkili bir şekilde organize edilmesi için yapılan toplantılara kendisinin de katılmak istediğini fakat iş yoğunluğu sebebi ile katılamadığını ve bu toplantılara katılan herkesin daha sonra Ergenekon davasından içeriye alındığını iddia etti.

Ergenekon Terör Örgütü'nün deşifre edilmesi gerektiğini belirten aydınlara da tepki gösteren Tarık Akan, Murat Belge, Ertuğrul Kürkçü, Oral Çalışlar'ı eleştirerek, “Bu arkadaşları tarih yargılayacak. Herkes düşüncelerini söylemekte özgürdür. Ancak tarih her şeyi net olarak ortaya koyacaktır. Yeter ki bu arkadaşlar tarih onlara gerçekleri gösterdiği zaman yanlışlarını kabul etsinler” dedi.

ERGENEKON DAVASI CUMHURİYET MİTİNGLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN AÇILDI

Tarık Akan, Ergenekon Terör Örgütü aleyhine açılan davanın Cumhuriyet mitinglerini engelleme amacı taşıdığını iddia etti. Tarık Akan, “Ergenekon, Cumhuriyet mitinglerinin yapılmaması için konulan bir engeldir” dedi.

Tarık Akan'ın İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık dergisine verdiği röportaj:

AYDINLIK: Ergenekon davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

TARIK AKAN: Ergenekon Cumhuriyet mitinglerinin yapılmaması için konulan bir engeldir. Cumhuriyet mitingleri valilikten izin alınarak yapılan yasal mitinglerdir. Korsan mitingler değil. Bu mitinglerde her türlü düşünceden insan vardır. Bu mitinglerin çok büyük etkisi olduğu için korktular.(…)

AYDINLIK: Murat Belge, Ertuğrul Kürkçü, Oral Çalışlar gibi kimi yazarlar, solun bu davaya destek vermesi gerektiğini savunuyor. Sol burada tutumunu neye göre belirleyecek?

TARIK AKAN: Bu arkadaşları tarih yargılayacak. Herkes düşüncesini söylemekte özgürdür ancak tarih her şeyi net olarak ortaya koyacaktır. Yeter ki bu arkadaşlar tarih onlara gerçekleri gösterdiği zaman yanlışlarını kabul etsinler.

AYDINLIK: Bu tertiple tutuklanarak Silivri cezaevinde yargılanan yurtsever aydınlara bir mesajınız var mı?

TARIK AKAN: Hepsini canı gönülden kucaklıyor destekliyorum, hepsinin yanındayım.

samanyoluhaber



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs