En Sıcak Konular

Trabzonspor fırsat tepti

23 Kasım 2008 17:21 tsi
Turkcell Süper Lig'de 12. hafta mücadelesinde lider Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Sivasspor ile golsüz berabere kaldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ikişer puan kaybettiği haftada Trabzonspor da 2 puan kaybederek, puan farkını açma fırsatını tepti. Bu beraberlikle Trabzonspor puanını 27'ye, Sivasspor ise 22'ye yükseltti.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

5. dakikada Gineli oyuncu Yattara'nın sağdan ceza alanına ortasında topu kontrol eden Umut'un şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.

7. dakikada Yattara'nın, ceza alanının sağından yaptığı ortaya yükselen Umut'un kafa vuruşunda, top kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

10. dakikada ceza alanı içinde Sivassporlu defans oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşünce araya giden Umut, meşin yuvarlağı Gökhan Ünal'a aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda kırmızı-beyazlı futbolcular topu çizgi üzerinden çevirmeyi başardı.

20. dakikada sağ kanattan Abdurrahman'ın ortasına, ceza sahası içerisindeki Musa yükselerek kafayı vurdu. Kaleci Sylva, iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

29. dakikada sağdan Yattara'nın ortasında, topa altı pas içinde bulunan Selçuk ayak koydu. Meşin yuvarlak, az farkla oyun alanını terk etti.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen kalan dakikaların ardından ilk yarı golsüz berabere sona erdi.

İKİNCİ YARI

54. dakikada sağ kanattan serbest vuruş kullanan Yattara, topu yerden ceza sahasına gönderdi. Colman'ın sert şutunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından dışarı çıktı.

64. dakikada, orta sahadan Colman'ın uzun pasında topla buluşan Yattara, meşin yuvarlağı ceza alanı içerisindeki Umut'a çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda top, kale direğinin yanından az farkla oyun alanını terk etti.

67. dakikada Tum'un sağ kanattan ortasında topla buluşan Musa, defans oyuncularını geçerek şutunu kaleye gönderdi. Kaleci Sylva yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

84. dakikada sol kanattan Cale'nin ceza alanına yaptığı ortasına iyi yükselen Umut'un kafa vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

90 + 1. dakikada sağ kanattan Tayfun'un ceza sahasına yaptığı ortaya yükselen Gökhan Ünal kafa vuruşunu yaptı. Yere çarpan meşin yuvarlağı kaleci Petkoviç parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

90 + 3. dakikada sağdan Tayfun'un ceza alanına çıkardığı topu kontrol eden Isaac, pasını daha geride bulunan Ceyhun'a aktardı. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Petkoviç meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

Karşılaşma, 0-0 berabere sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

YANAL İDEAL 11'İ SAHAYA SÜRDÜ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor maçına beklenen 11'le çıktı. Son Gençlerbirliği maçında ilk 11'de sahaya çıkan Ceyhun ve Tayfun'u yedeğe çeken Yanal, Serkan ve Selçuk'u 11'de sahaya sürdü. Bordo - mavili takımda kaptan Hüseyin sahadaki tek Trabzonlu futbolcu olurken, Sivasspor'da Abdurrahman ve Sedat, Trabzon doğumlu futbolcular olarak Sivasspor formasıyla sahaya çıktı.

TRİBÜNLER BORDO – MAVİ

Trabzonsporlu taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldururken havanın yağışlı olması nedeniyle yönetim tarafından yaklaşık 20 bin adet bordo - mavi ve beyaz renklerde yağmurluk dağıtıldı. Bordo - mavili taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarını desteklerken, Sivas'tan gelen yaklaşık 30 kişilik, 'Yigido Gençlik' taraftar grubu da takımlarına destek verdi. Bu arada yönetim kurulu deniz tarafındaki kale arkasına mavi, güney tarafındaki kale arkasına ise bordo kaşkol dağıtarak, taraftarlara jest yaptı.

TARAFTARLAR DOSTLUK YEMEĞİ YEDİ

Trabzonspor - Sivasspor maçı öncesi her iki takım taraftarları bir araya gelerek dostluk yemeği yedi. Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin lokalinde gerçekleşen yemekte iki takım taraftarları da dostluk mesajları verdi.

SİVASSPOR'DAN ANLAMLI PANKART

Sivasspor sahaya geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erkan Ocaklı'ya hitaben, "Erkan Ocaklı'ya Allah'tan rahmet, tüm Karadenizliler'e başsağlığı diliyoruz" yazılı pankartla çıktı. Tüm taraftarlar Sivasspor'un bu jestini ayakta alkışladı. Trabzonspor da sahaya, "Erkan Ocaklı gönlümüzdesin" yazılı pankartla çıktı.

FUTBOLCULAR ÇİFT FORMA İLE SAHAYA ÇIKTI

Trabzonsporlu futbolcular sahaya çift forma giyerek çıktılar. Üzerlerindeki ikinci formayı çıkararak tribünlere koşan bordo - mavili taraftarlar, formaları taraftarlara fırlattı. Bordo - mavili taraftarlar futbolcuların bu jestini ayakta alkışladı.

PAFLAR FARK ATTI

Trabzonspor PAF takımı ligin 12. haftasında Yavuz Selim Sahası'nda konuk ettiği Sivasspor'u 3-0 mağlup etti. Bordo - mavili takımı galibiyete taşıyan golleri 40 ve 81. dakikalarda Göksu ve 78. dakikada Utku kaydetti.

HASAN BASRİ BİLGİ İÇİN SAYGI DURULDU

Trabzonspor ve Sivassporlu futbolcular, maç öncesi geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi Hasan Basri Bilgi için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,366 µs