En Sıcak Konular

Toptan'ın öğretmenlere mesajı

23 Kasım 2008 16:29 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, öğretmenlere sağlanan imkanlar artırıldığında ve refah düzeyleri geliştirildiğinde çok daha başarılı, geleceğin de çok daha güzel olacağına yürekten inandığını bildirdi.

TBMM Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Toptan, yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, ''Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan ve bilginin gücüyle yolumuzu aydınlatan öğretmenlere daima şükran ve minnet borçluyuz'' diyen Toptan, öğretmenlerin kalplerdeki özel yerlerinin asla silinmeyeceğini, daima sevgi ve fedakarlıklarla hatırlanacaklarını belirtti.

Bilgi ve eğitimi çok yüce kabul eden bir kültürün evlatları, çağdaşlaşma ve kalkınmayı amaç edinen Cumhuriyet'in mensupları olarak öğretmenlerin baş tacı olduğunu ifade eden Toptan, bilginin erdemlerini, toplumsal sorumluluk duygusunu ve insanlığa faydalı olma bilincini öğretmenlerin öğrettiğini kaydetti.

Cumhuriyetin çağdaşlaşma ve kalkınma hedefine ancak öğretmenlerin katkılarıyla ulaşılabileceğine işaret eden Toptan, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti gençliğe, gençliği de öğretmenlere emanet ettiğini hatırlattı. Toptan, şöyle devam etti:

''İçinde bulunduğumuz bilgi çağında öğretmenlerimizin sorumlulukları ve iş yükleri daha da artmıştır. Çalışkanlık ve hizmet aşkı gibi vasıflarla öne çıkan öğretmenlerimizin bilgi çağında da başarılı olacaklarına, öğrencilerimizin en büyük yardımcıları olmaya devam edeceklerine inanıyorum.

Yaklaşık 20 milyon evladımızın eğitim sıralarında oluşu öğretmenlik mesleğini bizim için çok daha önemli hale getirmektedir. Eğitim unsurunun en temel aktörü olan öğretmenlerimiz geleceğimizin de mimarlarıdır.

Öğretmenlerimiz ülkemizin dört bir köşesine bilimin güçlü sesini ve eğitim umutlarını taşımaktadırlar.

Öğretmenlerimize sağlanan imkanlar artırıldığında ve refah düzeyleri geliştirildiğinde çok daha başarılı olacaklarına ve geleceğimizin çok daha güzel olacağına yürekten inanıyorum.

Eğitim konusunda yüce temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, eğitim ve öğretmenlerimiz konusundaki bu yüksek hassasiyetle onların sorunları konusunda daima duyarlıdır.

Bu gün dolayısıyla tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, kendilerine emekleri, saygın çaba ve katkıları dolayısıyla minnet ve şükranlarımı iletiyorum.''

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs