En Sıcak Konular

CHP Karaköy İskelesi'ni sordu

23 Kasım 2008 15:33 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Karaköy Vapur İskelesi'nin batmasıyla ilgili sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında soruşturma başlatıp başlatmayacağını sordu.

Sevigen, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Karaköy Vapur İskelesi'nin batmasının "AKP'nin belediyecilik anlayışının iflas ettiğini" gösterdiğini savundu.

Sevigen, 1984 yılından bu yana onca fırtınaya, lodosa dayanan Karaköy İskelesi'nin, 2005 yılında özelleştirmeyle Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden (TDİ) alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'ye (İDO) bedelsiz devredilmesinin ardından ancak "3 sene yaşayabildiğini" belirtti.

İDO'nun, "İhmalimiz yok, bakımları yapıldı" açıklaması yaptığını aktaran Sevigen, bakım ihalesini alan şirketin, "Onarım yapmadık, sadece ölçüm yaptık" şeklindeki açıklamalarının ortada nasıl bir ihmal olduğunu gözler önüne serdiğini ileri sürdü.

Sevigen, yıllarca nice lodosa dayanmış, Karaköy İskelesi'nin orta ölçekli bir lodostan dolayı battığı açıklamasını inandırıcı bulmadıklarını belirterek, şu soruları sordu:

"Vatandaşların ve özellikle uzmanların 'Karaköy İskelesi'nin su aldığı, dengesinde ciddi bozulma yaşandığı ve bu durumun tehlike arz ettiği' yönündeki hem İDO hem de İBB yetkililerine yaptığı şikayetlere rağmen belirtilen sorunlara yönelik kalıcı, sürekli çözüm ve tedbirler neden alınmamıştır?

Olayda sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Uzmanlar iskelenin sadece bakım ve onarımının düzenli olarak yapılmadığı için batabileceğini belirtirken, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un suçu lodosa atması size inandırıcı geliyor mu?

Milyonlarca YTL değerindeki iskelenin ihmal nedeniyle bugün sulara gömülmüş olmasının hesabı sizce kimden sorulmalıdır?

Uzmanlar iskelenin bakımsızlık ve ihmalden battığına dikkat çekerken, İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü'nün 'iskele ve vapurların onarımı için 150 milyon YTL'nin üzerinde harcama yaptık' şeklindeki açıklaması çelişmiyor mu? Bu harcama nerelere ve ne şekilde yapılmıştır?

Sözde yapıldığı iddia edilen iskele bakım ve onarımı hangi şirketlere, kim tarafından yaptırılmıştır? Bunların denetimini kim yapmaktadır?

Uzmanlar normal gemilerin bile yılda bir kez karaya alınıp alt bakımlarının yapılarak denize indirildiğini belirtirken, bu iskele için neden bir onarıma ihtiyaç duyulmamış ve ihmal edilmiştir?

İskele üzerinde bulunan binlerce YTL'lik Trafik Kontrol Merkezi de iskele ile birlikte batmış mıdır? Trafik Kontrol Merkezi'nin akıbeti ne olmuştur?"



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs