En Sıcak Konular

Türkiye koşul koyarsa yakınlaşma başarılı olmaz

23 Kasım 2008 13:34 tsi
Mesut Barzani’nin liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, Türkiye ile Kuzey Irak’taki Kürt bölgesi arasındaki yakınlaşma ile ilgili olarak “Eğer şartlar konulursa anlaşmalar başarılı

Safin Dizai, Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türk Hükümeti arasındaki ilişkilerdeki son gelişmeleri Peyamner Haber Ajansına değerlendirirken “Kürdistan ile Türkiye arasında daha önce üst düzey ilişkiler olmuştur. Irak’ın özgürleştirilmesi sürecinden sonra da meydana gelen değişiklikler Türkiye’nin Irakla doğrudan ilişkileri kurmasına neden olduö dedi.
Bunun da Kürt tarafının dışlamasına neden olduğunu söyleyen Dizai, ancak daha sonra Kürt tarafından habersiz olarak Irak ile yapılan her anlaşmanın başarısız olacağının ortaya çıktığını savundu.

“KÜRTLERDEN HABERSİZ ANLAŞMALARIN BAŞARILI OLAMAYACAĞI ANLAŞILDI"

KDP yetkilisi, “Kürtler’den habersiz Irak ile yapılan anlaşmaların başarılı olamayacağının anlaşılması ardından, bu yılın başında bu konuda değişikliklerin yaşandığıönı belirterek,
Türkiye ile Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani arasında Bağdat’ta görüşmelerin gerçekleşmesinden sonra iki taraf arasında yakınlaşma sürecinin başladığını vurguladı.
Bu yakınlaşmanın yanında koşulların olmaması gerektiğini kaydeden Dizai, “Eğer şartlar konulursa anlaşmalar başarılı olamayacak. Diyalog iki taraf arasındaki yakınlaşmanın tek noktasıdır. Her ne kadar Türkiye’nin bazı durumları bize, bizim de Türkiye’ye tehlike arzetse bile, bu tehlikeler diyalog yoluyla çözüme kavuşturulacakö dedi.
Safin Dizai, ekonomi açısından Türkiye ile herhangi bir sorun olmadığını, Kürt bölgesinde en çok Türk şirketlerinin faaliyet gösterdiğini, siyasi ilişkilerin pekiştirilmesinin de ekonomi ve sosyal ilişkileri daha da güçlendireceğini kaydetti.
KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, “AKP hükümetinin de Kürdistan Bölgesi’ndeki durumu kabullenme yönüne doğru adım adım gittiğiö iddiasında da bulundu.

Milliyet



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,008 µs