En Sıcak Konular

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde bir ilk daha

23 Kasım 2008 11:00 tsi
Türkiye-Ermenistan açılımında yeni bir adım atılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “futbol diplomasiö çerçevesinde 6 Eylül’de Erivan’ı ziyaret etmesi ve New York’ta bakan düzeyinde yapılan görüşmenin ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, yarın İstanbul’da Türk mevkidaşı Ali Babacan ile bir araya gelecek.
KEİ Dönem Başkanı olarak İstanbul’daki KEİ Sekretaryası’nı ziyaret edecek Nalbanyan ile Babacan arasında yapılacak görüşmede iki ülke arasında “tüm konularöın ele alınacağı belirtiliyor.
Bu bağlamda görüşmede ikili ilişkilerdeki açılımında bundan sonra atılacak adımlar ve gelecekteki üst düzey ziyaretler üzerinde durulacağı belirtiliyor.
İki bakanın ayrıca Karabağ sorunu, Türkiye’nin Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisi ile “soykırımö iddiaları sorunu ve Türkiye’nin bu çerçevede yaptığı “tarihçiler komisyonuö önerisinin ele alınması beklenen önemli konuların arasında da bulunuyor.
23 Ekim’de Tirana yapılan KEİ Dışişleri Bakanları toplantısında KEİ Dönem Başkanlığını Arnavutluk’tan devrealan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, İstanbul’da KEİ Sekretaryası’nı ziyaret edecek ve KEİ ile ilgili yapılacak toplantılara katılacak. Bu arada, Nalbandyan ile Babacan arasında ikili bir görüşme de yapılacak.

ERMENİSTAN DİPLOMATİK İLİŞKİLER VE SINIRIN AÇILMASINDA ISRARLA


Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tigran Balayan da, Ermeni basınına yaptığı açıklamada İstanbul’da iki ülkenin bakanları arasında yapılacak görüşmenin ilişkilerin normalleşmesi konusuna odaklanacağını belirterek “Biz, normalleşme dediğimiz zaman diplomatik ilişkilerin kurulması ve önkoşulsuz sınırının açılmasını demek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Bu arada, Ermeni basını, İstanbul görüşmesinin Ali Babacan’ın girişiminin sonucunda gerçekleşeceğini de yazdı.
Ankara ile Erivan, ikili ilişkilerde bu yıl başlatılan açılımı sürdürüyor. İki ülkenin diplomatlarının “gizli" tutulan temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünya kupası elemeleri çerçevesinde iki ülkenin milli takımlarının 6 Eylül’de Erivan’da oynadığı maç seyretmek üzere Ermenistan’a giderek bir ilke imza atmıştı. Erivan ziyareti sırasında Gül’e eşlik eden Babacan, Eylül ayında New York’ta BM Genel Kurulu toplantıları sırasında Ermeni mevkidaşı ile kısa süreli bir ikili görüşme yapmış, bunun ardından Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında Karabağ sorunu üzerinde durulduğu üçlü bir görüşme de gerçekleşmişti.
Bu arada, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye’yi ziyaret edeceği söylentilerin yoğunlaştığı bir dönemde Ali Babacan, Nalbandyan’ın Türkiye’ye gelmesi söz konusu olduğunu açıklayarak sürpriz yapmıştı.

Milliyet



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,103 µs