En Sıcak Konular

Hasip Kaplan'ın tahriki TBMM'de!

21 Kasım 2008 20:47 tsi
DTP'li Hasip Kaplan, mecliste düzenlediği basın toplantısında terörist başının avukatlığını yaptı. Öcalan'a meclis çatısı altında 'sayın' diyen Kaplan'ın sözleri tansiyonu yükseltecek cinsten.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, cezaevlerindeki mahkumlara eşit muamele yapılması gerektiğini belirterek, terörist başı Öcalan'ın bulunduğu İmralı'nın özel yönetmelik ve talimatlarla yönetilmesini eleştirdi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Hasip Kaplan, küresel mali krizin Türkiye'ye etkilerinin araştırılması ve çözüm önerilerinin tespiti için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Meclis Araştırması önergesini TBMM Başkanlığı'a verdiklerini dile getiren Hasip Kaplan, krizin yalnızca ekonomiyi değil, toplumsal ve siyasal yapıları da derinden etkilediğini, sosyal riskleri arttırdığını kaydetti.

Basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Kaplan, terörist başı Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı'ya inşaat malzemesi sevk edilmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. İmralı'da yapılanlar hakkında Başbakan, Adalet Bakanı veya İçişleri Bakanı'nın kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini belirten Kaptan, Türkiye'de infaz hukukunun yanlış işlediğini, dünyanın hiçbir yerinde tek kişilik cezaevi olmadığını söyledi.

"Kişiye özel hukuk olmaz" diyen Kaplan, İmralı'nın özel yönetmelik ve talimatlarla yönetildiğini ifade etti. Kaplan, "Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devleti olarak, hukuk sistemini herkese eşit bir şekilde uygulamalıdır. Türkiye'de 120 bin insan cezaevinde. Paşa olduğu için ayrı, örgüt başı olduğu için ayrı, rütbesine göre ayrı hukuka tabi tutulamazlar. Parti olarak cezaevlerinde eşit hukuk uygulanmasını istedik." diye konuştu.

Terörist başı Abdullah Öcalan'dan 'Sayın Öcalan' diyerek bahseden Hasip Kaplan, 2005 yılında DTP kurulduğunda Öcalan'ın 6 senelik mahkum olduğunu hatırlattı. İmralı'ya başka hükümlülerin nakledilmesinin sorunu özüp çözemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kaplan, ''Sorumlu Hükümettir. Soruların muhatabı saydığım bakanlıklardır." dedi.



Bu haber 1,682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs