En Sıcak Konular

Saçan'dan Peker'in odasına itiraz

21 Kasım 2008 16:40 tsi
Saçan'dan Peker'in odasına itiraz Organize Suçlar eski Müdürü Adil Serdar Saçan, bir dönem sorguladığı Sedat Peker'le aynı bölüme konuldu. Saçan'ın avukatı "Psikolojik baskı için yapıldı" itirazında bulundu.

Yetkililer ise "Bakanlığın talimatı" deyip oda değişikliğini yapmadı.

"Ergenekon soruşturması" kapsamında tutuklanan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele eski Müdürü Adil Serdar Saçan, bir dönem Emniyet'te sorguladığı "baba" olarak tanınan Sedat Peker'in yan adaya konulmasına itiraz etti. Saçan'ın avukatı, "Bu, Adil Serdar Saçan'a psikolojik baskıdır" iddiasında bulundu ve odanın değiştirilmesini istedi.

 
Sedat Peker'in Ergenekon Davası sanıkları arasına alınması üzerine Peker de Silivri F Tipi Cezaevi'ne getirildi. Peker, cezaevinin 4. bölümündeki odaya konuldu. Peker'in havalandırmasının açıldığı bölümle bir dönem kendisini sorgulayan ve tutuklanmasına yol açan Adil Serdar Saçan'ın bulunduğu odanın havalandırması sırt sırta bulunuyor.

Peker'in yakın ilişkisi olduğunu söylediği Veli Küçük 5. bölümde bulunmasına rağmen aynı bölüm yerine kendisini sorgulayan eski müdürün bulunduğu bölüme alınmasını Saçan'ın avukatları "kasıtlı" buldu ve bunun "psikolojik baskı" olduğunu öne sürüp cezaevi yönetimine başvurdu. Ancak cezaevi yetkilileri kimin nereye konulacağı konusunda Bakanlık'tan gelen talimatın uygulandığını öne sürdüler ve değişiklik yapmadılar.

Tuncay Özkan'la aynı odada

Adil Serdar Saçan'ın gazeteci-yazar Tuncay Özkan ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'la aynı odayı paylaştıkları bildirildi. Yetkililer, "Aynı odada bulunan bu üç sanık, Sedat Peker'i göremiyorlar. Ancak birbirlerinin seslerini duymaları mümkün. Ancak Peker'in de onlara dönük rahatsız edici herhangi bir tavrı yok" dediler.  

 
hürriyet



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs