En Sıcak Konular

AKP'li kadın vekil Meclis'i birbirine kattı!

21 Kasım 2008 16:17 tsi
Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP'li Ali Koçal'ın üzerine böyle yürüdü!!

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'ın, Genel Kurulun dünkü çalışmalarına katılmayan AK Parti milletvekillerine yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulunda, ''temel kanun'' olarak görüşülen Kamu İhale Kanunu (KİK) ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının 30. maddesi üzerinde CHP milletvekilleri tarafından verilen değişiklik önergesi üzerinde söz alan Koçal, Genel Kurulun, dünkü çalışmasını çoğunluk sağlanamadığı için 4 saat erken tamamladığını anımsattı.

Yapılan yoklamada, Genel Kurulda olan AK Parti milletvekillerine teşekkür eden Koçal, ''Gelmeyen AK Parti milletvekilleri, acaba ihale takibi mi yapıyorlardı? Gelmeyenleri, millete şikayet ediyorum'' diye konuştu.


Ayağa kalkarak tepki gösteren AK Parti milletvekilleri, Koçal'a, ''Otur yerine'', ''Terbiyesiz'', ''Sözünü geri al'' diye bağırdılar.

TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın, ''Kimseyi itham etmeyin'' diye uyardığı Koçal, ''Gelmeyenlere söylüyorum'' dedi.

AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine Gülpınar, birleşime ara verdi.

Milletvekilleri arasındaki tartışma, verilen arada da sürdü. CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Genel Kurulda birbirlerine karşılıklı laf attılar. ''Sen kim oluyorsun?'' diyen Paçarız'a, AK Parti'li Bahçekapılı, ''Erkek olman sana üstünlük getirmiyor'' diye karşılık verdi.

Aradan sonra Koçal'ı tekrar kürsüye davet eden Gülpınar, ''Hiçbir arkadaşımızı itham edemezsiniz. Devam eder, etmez'' diyerek, Koçal'dan sözlerinizi düzeltmesini istedi.,


-''(ACABA BÖYLE ŞEY OLABİLİR Mİ?) DEDİM''-

Koçal, dünkü Meclis çalışmalarına katılan AK Parti milletvekillerine teşekkür ettiğini, katılmayanları da halka şikayet ettiğini söyledi. Koçal, ''Meclise; yetimin, garip gurabanın hakkını korumak için geldik. Meclis, dün 4 saat çalışmadı. 4 saati boşa harcayan arkadaşlara, 'Acaba böyle şey olabilir mi?' dedim. Kimseyi itham etmedim. Meclisi çalıştıracak olan iktidardır'' diye konuştu.

-''İNSANA YAKIŞMAYAN BİR SÖYLEM''-

AK Parti grubuna sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Koçal'ın, dünkü yoklamada bulunmayan AK Parti milletvekilerini ''iş takibi, ihale takibi'' ile suçladığını söyledi. Elitaş, ''Açıkçası bu, milletvekilini bir tarafa bırakın, insana yakışmayan bir söylemdir'' dedi.

Elitaş'ın, ''Şu anda CHP'nin 18 milletvekili var. Geriye kalan 80 milletvekili acaba Çankaya Belediyesindeki rüşvet...'' şeklinde süren konuşmasını, CHP'li milletvekilleri sıralara vurarak engellemeye çalıştı.


CHP'li milletvekillerinin tepkileri sürerken konuşmasına devam eden Elitaş, ''Sizin bir belediye başkanınız, belediye meclis üyelerinizi yamyamlıkla suçlarken, ağzınızı açmıyorsunuz, kendi eksikliklerinizi, gelip bizim milletvekillerimize atmaya çalışıyorsunuz. Hiç kimsenin AK Parti grubuna çamur atmaya hakkı yoktur, haddi de yoktur'' diye konuştu.

Elitaş, kürsüden ayrılıp, yerine döndüğünde de milletvekilleri arasındaki tartışma sona ermedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Elitaş'ı ''Hep sen böyle yapıyorsun'' diye suçladı.

Gülpınar, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki tartışma sona vermeyince ikinci kez birleşime ara verdi.

AA
 



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs