En Sıcak Konular

Hamas: İsrail de uyarsa ateşkese bağlı kalacağız

21 Kasım 2008 16:11 tsi
Hamas: İsrail de uyarsa ateşkese bağlı kalacağız Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, İsrail'in ateşkese uyması durumunda Filistinli grupların da ateşkese uyacaklarını söyledi.

Haniye, Gazze'de cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, Gazze'deki militan gruplarla iki gündür ateşkes konusunda görüşmeler yaptığını belirterek, "Bu konuda açık bir tavır ortaya koydular. İşgal gücü ateşkese uyarsa ateşkese bağlı kalacaklar" dedi.

Haniye, İsrail'in, Gazze geçiş noktalarını kapatmayı sürdürüp, ablukayı ağırlaştırarak ateşkesin koşullarına uymadığını da ifade etti.

İsrail ile Gazze'deki Hamas yönetimi arasında, Mısır'ın arabuluculuğunda 19 Haziranda yürürlüğe giren ateşkes, İsrail'in bir tünel imha etmek gerekçesiyle bölge sınırlarından içeri girmesi ve çıkan çatışmalarda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarından 7'sinin ölmesi ve Filistinli militanların roket saldırılarını yeniden başlatmasıyla resmen olmasa bile fiilen ortadan kalkmıştı.

Bu sabah da İsrail'in güneyindeki, Gazze ile sınır yakınlarındaki 120 bin nüfuslu Aşkelon'un sanayi bölgesi yakınlarına bir Kassam roketi atıldı, ayrıca Necef'e iki de havan mermisi saldırısı yapıldı, ancak herhangi bir yaralanma olmadı.

Öte yandan Haniye konuşmasında, Arap ülkeleri dışişleri bakanlarının 26 Kasımda Kahire'de yapacakları toplantı öncesi, Hamas ile dışişleri bakanları arasında bir toplantı yapılması önerisinde de bulundu. Haniye, bu toplantı önerisinin, Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarını mevcut durum ve Filistinli gruplar arasındaki diyalog ve uzlaşı görüşmeleriyle ilgili bilgilendirmek olduğunu kaydetti. Haniye, "Eğer Araplar, Filistin'de ne olduğuna dair dengeli bir görüşe sahip olmak istiyorlarsa iki tarafı da dinlemek durumundalar" dedi.

Haniye, Mısır'la ilişkilerini de "stratejik ve istikrarlı" olarak nitelerken, günlük ilişkilerde, görüşler arasında bazı farklılıkların olabileceğini belirtti, ancak bunun Mısır'la ilişkilerinin gergin olduğu anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

AA



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs