En Sıcak Konular

Özal, Emin Çölaşan'ı fırçaladı

21 Kasım 2008 15:53 tsi
Özal, Emin Çölaşan'ı fırçaladı Uzun zamandır ekranlarda görülmeyen Emin Çölaşan, Ali Kırca'nın Siyaset Meydanı'ndaydı. Çölaşan, yine eski sözler defterini açınca, Korkut Özal fırçayı bastı..

Emin Çölaşan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçmişteki sözlerinden  alıntı yapıp eskiden ne düşündüklerini gündeme getirince Korkut Özal’dan fırçayı yedi.

Dün gece Ali Kırca’nın Show TV’de sunduğu Siyaset Meydanı programının konukları Merhum Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Bugün Gazetesi Yazarı Gülay Göktürk ve Hürriyet’ten gönderilen Emin Çölaşan’dı.

Emin Çölaşan Erdoğan’ın Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken ve Gül’ün Refah Partisi Milletvekili iken söyledikleri sözleri gündeme getirdi ve takiyye yaptıklarını iddia etti. Söz hakkı isteyip araya giren Korkut Özal Emin Çölaşan’ı dedi kodu yapmakla suçladı.

İşte ilginç diyaloglar:

Korkut Özal:  Bunları konuşarak bir yere gidemeyiz. Dedi kodu yapıyorsunuz. Efendim şimdi biz Türkiye’nin meselelerinin çözümüne gidiyoruz. Bunları konuşarak bir yere gidemeyiz. Dedikodu yapıyorsunuz. Bir şey vardır: dikkatli ve düzenli insanlar fikirleri.

Emin Çölaşan: Bunların hepsi belgeli, dedi kodu falan değil.

Korkut Özal: İkincisi fikirleri göremiyorsak,  o seviyede değilsek o zaman meseleleri nasıl oluşuyor onları tahlil edelim. Onları da yapamazsak olayları konuşuruz. Onları yapmayanlarda insanların dedikodusunu yapar. Şimdi Sayın Çölaşan dedikodu yaptı. Dedikoduyla Türkiye’yi bir yere getiremeyiz. Yani burada o yapılacaksa ben burada konuşmayı da istemem açık söylüyorum. Ben ne söylüyorum o ne cevap veriyor. Alakası yok.

Emin Çölaşan: Korkut bey ben size cevap vermiyorum.

Korkut Özal: Türkiye ne kazanacak bundan.

Emin Çölaşan: Ben burada belgeleri konuşturuyorum.

Korkut Özal: Bir dakika sözüme karışma, ben senin sözüne karışmadım. Edepli ol. Edepli ol…

Emin Çölaşan: Bu kadar kızmanıza gerek yok.

Korkut Özal: Hayır ben sözünü kesmedim bugüne kadar. Ben sana diyorum senin konuştuğun şeyler Türkiye’yi bir yere getirmez. Bir kısır döngü içinde dolaşır durur. Ben buraya çözümü konuşmaya geldim. Ben 80 yaşında buraya neye geliyorum. Burada Türkiye’nin meselelerinin dedikodusunu yapmaya gelmem.  Ömrümüm bir dakikasını bile ona harcayamam. Benim ömrümü Allah vermiş hayırlı işler yap diye. Ben bunlarla uğraşıyorum. Onun için bunlara ben cevap vermeyi lüzumsuz addediyorum ve bu şekilde gideceksek ben konuşmayacağım.

Emin Çölaşan: Bakın ben size cevap vermiyorum ki siz bana cevap vereceksiniz. Ben burada belgeleri konuşturuyorum. Korkut bey bunlar belgelerdir.

Korkut Özal: Ben de diyorum ki siz konuyu konuşmuyorsunuz, Dedikodu konuşuyorsunuz.

Emin Çölaşan: Sizin gibi düşünenlerin işine bu belgeler gelmez. Ben belgeleri okuyorum geçmişteki…

Korkut Özal: Okuduğun belgeler doğru olsa, yanlış olsa neyi kurtarır. Nereye götürür Türkiye’yi senin okuduğun belgeler.

Emin Çölaşan: Sizin özgeçmişiniz neyi kurtarıyorsa deminden beri anlattığınız bunlar da onu kurtarır.

Korkut Özal: Yani Türkiye’yi yönetilen güzel bir demokrasi haline getirmek varken siz tutuyorsunuz dedikoduların içinde bu ülkeyi perişan eden zihniyeti devam ettirmek istiyorsunuz. Ben buna isyan ediyorum. Açık söylüyorum.

 



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs