En Sıcak Konular

Bakan Şahin iddiaları doğruladı

21 Kasım 2008 15:39 tsi
Bakan Şahin iddiaları doğruladı İmralı'ya yeni mahkumların gönderileceği yolundaki bilgiler bizzat Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından doğrulandı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, PKK Terör Örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı'ya 5-6 mahkumun daha kalacağı bir infaz kurumu yapılacağını açıkladı.

Bakan Şahin, Karatekin Üniversitesi’nin açılışı için geldiği memleketi Çankırı’da gazetecilerin, Öcalan’ın yanına yeni mahkumlar konulup konulmayacağı yönündeki sorularını yanıtlarken şöyle dedi:

“İmralı Adası’na, orada görev yapan güvenlik görevlilerinin barınabileceği yerlerin uygun olmaması nedeniyle yenilerini yapmak için bir inşaat başlattık. Aynı zamanda oraya 5 veya 6 hükümlünün daha kalabileceği şekilde bir ceza infaz kurumu yapmayı planlıyoruz. O nedenle ileriki günlerde bunu yaptıktan sonra oraya hükümlü sevk edecek miyiz, etmeyecek miyiz onu değerlendireceğiz.”

DOSYA GELİRSE SORUŞTURMA AÇILIR

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yeni yapılan adalet saraylarının açılışı için geldiği Sinop ve Kastamonu'da gündemdeki konuları yorumladı. Şahin, Erkenekon davasında yargılanan Kemal Kerinçsiz'e bir emriniz var mı diye soran hakimle ilgili "Hakkında dosya gelirse soruşturma açılır" dedi. Şahin terör saldırıları ile ilgili de kaos çıkarmaya çalışıyorlar değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci Yazar Zihni Çakır'a "Ergenekon'un Çöküşü" isimli kitabı sebebiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası veren Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya'nın Ergenekon sanıklarıyla görüştüğü belirlenmiş ve Yalçınkaya'nın Ergenekon'u aklayıcı ifadeleri gazete manşetlerine konu olmuştu.

Hakim Yalçınkaya'nın Ergenekon sanığı Kemal Kerinçsiz'le yaptığı bir telefon görüşmesinde de Kerinçsiz'e bir emriniz var mı diye sorduğu iddia edilmişti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kastamonu ve Sinop'ta katıldığı açılışlar sonrası gündeme ilişkin soruları cevapladı. Şahin'e Hakim Yalçınkaya ile ilgili bir soruşturma yapılıp yapılmadığı soruldu.

ADALET BAKANI MEHMET ALİ ŞAHİN:
ŞU ANDA BÖYLE BİR DEĞERLENDİRME YAPMAM YANLIŞ OLUR. BİZ GAZETE HABERLERİNE DAYALI OLARAK HAKİM VE SAVCILARIMIZI DEĞERLENDİRMEYİZ.

İddiaların doğruluğunun henüz netleşmediğini söyleyen Şahin, olayla ilgili kendilerine dosya ile bir başvuru olması halinde söz konusu Hakimle ilgili inceleme başlatacaklarını belirtti.

ADALET BAKANI MEHMET ALİ ŞAHİN:
BİR YARGI MENSUBUYLA İLGİLİ ÖNÜMÜZE BİR DOSYA GELİRSE O ZAMAN DEĞERLENDİRİRİZ. ŞU ANDA BU İDDİALARIN DOĞRU OLUP OLMADIĞI BİLMİYORUZ. ÖNÜMÜZE GELMEYEN BİR DOSYA HAKKINDA DA DEĞERLENDİRME YAPMAMIZ DA DOĞRU OLMAZ.

Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisine katılan başörtülü ve çarşaflı kadınlarla ilgili açıklamaları da soruldu. "Baykal'ın toplumun gerçeklerini görmesini isabetli buldum" diye cevaplayan Şahin son dönemdeki terör olaylarını da değerlendirdi.

ADALET BAKANI MEHMET ALİ ŞAHİN:
TÜRKİYE'DEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI ASLI OLMAYAN BİR TAKIM GEREKÇELERLE, BİR TAKIM BAHANELERLE TÜRKİYE'DE KAOS ORTAMI MEYDANA GETİRMEK, TÜRKİYE'NİN İDARE EDİLEMEZ BİR ÜLKE OLDUĞU İNTİBAHINI VERMEK İÇİN BAZI EYLEMLER YAPIYORLAR. AMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ GÜÇLÜDÜR. TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ O AMAÇLARINA ULAŞMASINI ENGELLEYECEK KADAR KUDRETLİDİR.



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs