En Sıcak Konular

Zabıta telsizle kafasına vurup öldürdü

21 Kasım 2008 12:42 tsi
Seyyar satıcı ile tartışan zabıta, yoldan geçen Doğan Kalender'in kendisini uyarmasına sinirlendi. Zabıta memuru, tartışmaya karışan Kalender'in başına telsizle vurdu. Talihsiz adam başını kaldırım taşına çarptı, komaya girdi ve hayatını kaybetti.

İzmir'in Güzelyalı semtinde sokakta gördükleri seyyar satıcıya müdahale eden zabıta ekibinden H.D., yoldan geçerken tartışmaya karışan emekli işçi 57 yaşındaki Doğan Kalender'in başına telsizle vurdu. Birlikte yürüyüşe çıktığı eşinin gözleri önünde aldığı darbeyle yere düşen Kalender başını kaldırım taşına çarptı, komalık oldu, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra öldü. Eşinin hiç uğruna öldürüldüğünü söyleyen Şerife Kalender, “Hangi çağda yaşıyoruz. Zabıta terörünün kurbanıyız. Acımız çok büyük. Hesabını adalet önünde soracağız” dedi.

ZABITA BAŞINA TELSİZLE VURDU

Olay, geçen salı günü Güzelyalı'da meydana geldi. Bir bisiklet fabrikasından emekli Doğan Kalender, eşi Şerife Kalender'le birlikte yürüyüşe çıktı. Bir süre yürüyen iki çocuk babası Doğan Kalender, sokak içinde Konak Belediyesi'nde görevli zabıta memurlarının bir seyyar satıcının tezgahına el koyduklarını gördü. Zabıta memurlarının seyyar satıcı ve yoldan geçenlerle tartışmasına tanık olan Kalender, “Ayıp yaptığınız arkadaşlar” dedi. İddiaya göre bu söz üzerine zabıta memurlarından biri, Şerife Kalender'in kolunu tutarken, buna engel olmak isteyen Doğan Kalender'in başına da diğer zabıta memuru H.D. elindeki telsizle vurdu.

Aldığı darbeyle yere düşen Kalender, başını kaldırıma çarptı. Kalender, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şikayetçi olunan zabıta memuru H.D. ise, sevkedildiği adliyede, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hastanenin Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Bölümü'nde tedavi altına alınan Kalender, 3 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini bugün, sabah saatlerinde kaybetti. Hastane bahçesinde endişeli bekleyiş içinde olan eşi Şerife, oğulları Gencer ve Caner, babalarının ölüm haberiyle yıkıldı, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.


Şerife Kalender, “Yolda yürüyorduk. Zabıta memurları, tezgahına el koydukları satıcıya, ‘Git hırsızlık yap ama bunu satma’ dedi. Oradan ber geçen bir kadın da, zabıta memurlarına, ‘Siz nasıl böyle bir akıl verebiliyorsunuz. İnsanı suça itiyorsunuz’ dedi. Aralarında tartışma çıktı. Eşim de, uyarıda bulununca kafasına telsizle vurdular. Düşerken başını kaldırıma çarptı ve hiç yoktan öldü. Beni de itip üzerime saldırdılar” dedi.


Avukatları aracılığıyla zabıta memurunun tutuklanması ve ceza alması için hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirten Şerife Kalender, “Hangi çağda yaşıyoruz. Eşim, hiç yoktan öldürüldü. Zabıta terörünün kurbanıyız. Acımız çok büyük. Hesabını adalet önünde soracağız” diyerek tepkisini dile getirdi.

ÜZGÜNÜZ

Olayla ilgili Konak Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Duman, meslektaşları H.D.'nin görevine devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“4 kişilik ekibimiz, yolda gördükleri bir satıcıya müdahale ediyor, Bu sırada vatandaşların da katıldığı bir arbede yaşanıyor ve söz konusu kişi yere düşüyor. Ne şekilde düştüğü anlaşılamadı. Ancak bizim memurlarımız tarafından vurulması söz konusu değil. Böyle bir olayın yaşanmasını biz de istemezdik. Üzgünüz. Olay şu an adliyeye intikal etti, kararı adalet verecek.”

Hürriyet



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,530 µs