En Sıcak Konular

Roj TV'nin finansörüne Danimarka'da tutuklama kararı

21 Kasım 2008 12:29 tsi
Danimarka’da Roj TV’ye finansörlük yaptığı bildirilen bir kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, Avusturya’da ise terör örgütü mensupları yargı önüne çıkarılıyor.

Terör örgütü PKK, Abdullah Öcalan’ın sağlık ve cezaevi koşullarını bahane ederek, Avrupa ülkelerinde sokak terörünü tırmandırmaya çalışırken, Danimarka ve Avusturya güvenlik makamlarının terör örgütünün faaliyetlerini yakın takibe aldıkları kaydedildi. Danimarka’da Roj TV’ye finansörlük yaptığı bildirilen bir kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, Avusturya’da ise terör örgütü mensupları yargı önüne çıkarılıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Danimarka güvenlik birimleri, terör örgütünün finansman kaynaklarının kurutulmasına yönelik geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen bazı operasyonlarda ele geçirilen belgeleri incelemeye aldı. İncelemeler sonunda, terör örgütünün televizyonu Roj TV’ye finansman desteği sağladığı belirlenen İbiş T. hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Danimarka adli ve mali makamları ayrıca, İbiş T’nin sahibi olduğu şirketlerin hesaplarını mercek altına aldı. İbiş T’nin banka ve şirket hesaplarındaki parayı ülke dışına çıkarmasını engellemek için gerekli tedbirlerin de aldığı öğrenildi.
Bu arada, Avusturya’nın Graz kentinde bir grup PKK’lının, terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın sağlık ve cezaevi koşullarını bahane ederek, kentin en işlek caddelerinden bir yolu trafiğe kapatmak istediler. Ancak güvenlik
güçlerinin PKK’lı göstericilere müdahale etti. Müdahale sonrasında çıkan olaylarda, park halindeki bazı otomobiller ile iş yerlerinde maddi zarar meydana geldiği kaydedildi.
Avusturya güvenlik birimlerince, Avrupa Birliğinin terör örgütleri listesinde yer alan PKK’nın, özellikle finansman teminine yönelik faaliyetlerinin yakın takibe alındığı bildirildi. Sivillere yönelik şiddet kullandıkları belirlenen örgüt kadrolarının da yakında yargı önüne çıkacakları belirtildi. Geçtiğimiz aylarda Graz ve çevresinde faaliyet gösteren Türk dernekleri tarafından yetkili makamlardan alınan izin kapsamında organize edilen "Terör’e Hayır" yürüyüşüne müdahale eden ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan PKK’lılar hakkında "Terör örgütüne üye oldukları ve sivillere yönelik şiddet eylemlerini gerçekleştirdikleri" gerekçesiyle Avusturya adli makamlarınca soruşturma başlatılarak, bazıları tutuklanan örgüt mensuplarının Yüksek Mahkeme’de yargılanması kararı verilmişti.
Öte yandan, Vorarlberg eyaletine bağlı Lauterach’da faaliyet gösteren bazı inşaat şirketlerinde işçi olarak çalışan terör örgütü yandaşlarının baskısıyla, şirket yöneticilerinin Türk, Arap, Yunan işçileri işe almadıkları, daha önce alınanları ise işten çıkarttıkları yönündeki şikayetler üzerine, adli ve güvenlik makamlarınca soruşturma başlatılmıştı.

Milliyet



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs