En Sıcak Konular

Kamer Genç'in restoranı kaçak çıktı

21 Kasım 2008 12:08 tsi
Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Uludağ yolundaki kaçak restoranı ile ilgili hem para cezası hem de yıkım kararı verildi. Genç kararın iptali için dava açtı.

Kaçak olduğu iddiasıyla hem para cezası hem de yıkım kararı verilen Uludağ yolundaki bir restoran ile ilgili, sahibi Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, kararın iptali için açtığı dava sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçe Belediyesi ekipleri, 11 Nisan 2008'de yaptıkları denetimde, Uludağ yolunun 8. kilometresinde bulunan, mülkiyeti Kamer Genç'e ait olan ve başka bir kişi tarafından işletilen restoran hakkında inşaat ruhsatı olmadığı gerekçesiyle tutanak hazırladı.

Tutanağı 29 Nisan 2008 tarihli toplantısında inceleyen belediye encümeni de binanın yıkılmasını, bina sahibine de 45 bin YTL ceza kesilmesini kararlaştırdı.

Genç, encümen kararının tebliğ edilmesi üzerine, kararın iptali için 26 Haziran 2008'de Bursa 3. İdare Mahkemesinde dava açtı.

Kamer Genç'in, binanın 1956 yılından önce inşa edildiği, bu tarihten önceki binaların ruhsatlı sayıldığı iddiasıyla açtığı ve halen devam eden dava kapsamında bilirkişi heyeti, yapıda incelemelerde bulundu.

Bilirkişi olarak tayin edilen Uludağ Üniversitesinden üç öğretim üyesinin Bursa 3. İdare Mahkemesinden bir hakim eşliğinde yaptığı incelemede, davacı Kamer Genç ile davalı durumdaki Osmangazi Belediyesinin hukukçuları da hazır bulundu.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü Genç, binanın yaklaşık 50 yıl önce inşa edildiğini belirterek, ''Büyütülecek bir şey yok. Dava açtık, davanın sonucunu bekleyeceğiz'' dedi.


AA

 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs