sürpriz açıklama! | " /> sürpriz açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon sanığından sürpriz açıklama!

21 Kasım 2008 09:40 tsi
Ergenekon sanığından sürpriz açıklama! TERÖR örgütü Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tutuklu sanık Behiç Gürcihan, Danıştay Suikastı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasının Gladyo işi olduğunu söyledi.

Danıştay suikastı türban için yapılmadı 


Tutuklu Ergenekon sanığı Behiç Gürcihan, örgütün asıl adının Gladyo olduğunu ileri sürerek, ‘Ben Danıştay suikasti ve Cumhuriyet’in bombalanmasının türban için yapıldığına hiç inanmadım’ dedi.

TERÖR örgütü Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tutuklu sanık Behiç Gürcihan, Danıştay Suikastı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasının Gladyo işi olduğunu söyledi. Ergenekon davasının 16. oturumunda tutuklu sanıklardan Gazi Güder ve ‘açikistihbarat’ isimli internet sitesinin sahibi Behiç Gürcihan’ın savunmasına geçildi.

‘YÜZBAŞI MURAT’I HATIRLAMADI!

SANIK Güder’in çapraz sorgusunda Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Ayşe Asuman Özdemir tarafından gönderilen Atabeyler ile ilgili olan ve içinde ‘Yüzbaşı Murat’ diye geçen bölümü sordu. Güder, ‘Bu maili hatırlamıyorum’ cevabını verdi. Pekgüzel’in ‘Kadınlara yönelik master planı’ ve ‘Ayrık otu’ projelerinin bulunduğunu ve ‘Kuvayı Milliye’ olarak kadınların teşkilatlanmasından söz eden dökümanların bilgisayarında ele geçirildiğini hatırlatması üzerine Güder, bir çoğunu ciddiye almadığını, ‘lay lay lom’ okuduğunu söyledi.

ERGENEKON DEĞİL GLADYO

GÜDER’İN ardından Halil Behiç Gürcihan’ın savunmasına geçildi. Ergenekon yerine artık Gladyo diyeceğini belirten Gürcihan, ‘1940’lardan beri Gladyo vardır. 11 Eylül’den sonra şekil değiştirmiştir. Bu mevcut durum Türkiye’de de vardır’ dedi. Gladyo’nun milletleri kendi fikrine dönüştüren bir zihniyet olduğunu ifade eden Gürcihan, ana yönteminin de ülkede müttefik zihniyet bulmak olduğunu ifade etti. İddianamede yer alan Danıştay Saldırısı ve Cumhuriyet bombalamalarının temelinde türbanın olduğuna inanmadığını, cinayetin bunun için işlenmediğini söyleyen Gürcihan ‘Türban perdeleme olarak kullanılmıştır. Ülkede kaos yaratmak için kullanıldığını her zaman söyledim’ dedi.

Ergenekoncular beni tehdit etti

SUSURLUK Araştırma Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar, o dönemde bugün Terör Örgütü Ergenekon davasında yargılanan isimlerden açık ve gizli tehditler aldığını söyledi. Sağlar, ‘Şu anda bile ‘yakarız, yeriz, sıkarız’ diye tehdit edenler oluyor. Dikkate almıyorum, artık devletim beni koruyor’ dedi. Fikri Sağlar, komisyon üyesi Bedri İncetahtacı ve Akman Akyürek’in hayatını kaybettiği kazaların da şüpheli olduğuna inandığını tekrarladı.

Güder’in Tekin’e karşı fikri değişmiş

TUTUKLU sanık Muzaffer Tekin, çapraz sorguda Gazi Güder’in savunması sırasında kullandığı ‘Kuddusi Okkır beni Muzaffer Tekin ile tanıştırmak istedi. Ben de ‘beni bu adamlarla mı tanıştıracaksın’ diye tepki gösterdim’ şeklindeki sözlerinin var olup olmadığını sordu. Güder de bu soru üzerine ‘Ben böyle bir sözü Kuddusi Okkır’a söyledim. Bu sözdeki amacım beni olaylara karışmış insanlarla mı tanıştırmak istiyorsun demekti’ diye yanıtladı. Bunun üzerine Tekin ‘Beni burada tanıdınız. Şu an böyle mi düşünüyorsunuz’ sorusuna ise ‘Kesinlikle farklı bir düşüncedeyim’ cevabı verdi. Kemal Alemdaroğlu’nun ‘Bilgisayarlara daha sonradan bilgi eklemesi yapılabilir mi’ sorusunu ‘Çok rahatlıkla yapılabilir’ diye yanıtladı.

Hakim Hoştan’a yemek fırçası attı

VERİLEN aranın ardından devam edilmesi beklenirken, duruşma salonunda yemek yiyen Sami Hoştan, salondan atıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık Hoştan’ı ‘git yemeğini dışarıda ye’ diyerek azarlayıp çıkarttı.

Hakimden Kerinçsiz’e

Bir emriniz var mı abi? 

‘ERGENEKON’UN Çöküşü’’ adlı kitabı nedeniyle yazar Zihni Çakır’a 1 yıl 6 ay hapis cezası veren ve kararda ‘Ergenekon’u övdüğü’ için eleştirilen Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya’nın terör örgütü davasının sanıklarından Kemal Kerinçsiz ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Zaman gazetesinin haberinde Yalçınkaya’nın, Ergenekon sanığı Kerinçsiz’e yaptığı telefon görüşmelerinde ‘abi’ diye hitap ettiği öne sürüldü. Görüşmenin sonunda da Yalçınkaya’nın, Kerinçsiz’e ‘Bir emriniz var mı’ diye sorduğu kaydedildi. Polisin ‘6 Aralık 2007’de saat 17.19 sularında Yalçınkaya ile telefon görüşmesi yaptığınız tespit edildi. Bu şahıs kimdir? Bağlantınız nedir?’ sorusu karşısında Kerinçsiz’in susma hakkını kullandığı belirtildi.

KERiNÇSiZ’iN MEKANI ŞiŞLi’YDi

KEMAL Kerinçsiz, Hrant Dink hakkında 301. madde kapsamında suç duyurusunda bulunmuş, her duruşma öncesi Şişli Adliyesi’nin önünde gösteri yapmıştı. Hakim Yalçınkaya da Dink’in yargılandığı 301 davasına bakan heyette yer alıyordu. Dink’in öldürülmesinin ardından Yalçınkaya, Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arat Dink ve İmtiyaz Sahibi Serkis Seropyan’ın 301’den yargılandıkları davaya da baktı. Yalçınkaya, sanıkları hapis cezasına çarptırmıştı.

star



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    97,069 µs