'U' dönüşü yaptı! | " /> 'U' dönüşü yaptı! | "/>

En Sıcak Konular

Yazarlar da 'U' dönüşü yaptı!

21 Kasım 2008 08:47 tsi
Yazarlar da 'U' dönüşü yaptı! Bugüne kadar başörtüsü karşıtı tutumlarıyla bilinen ve AK Parti iktidarının üniversitelerde kıyafet özgürlüğü getiren düzenlemesine sert muhalefet eden yazarlar Baykal’ın son adımlarından sonra tavır değiştirdiler.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın daha önce başörtüsüne özgürlük getiren yasalara karşı çıkıp şimdi çarşaflı kadınlara rozet takmasının ardından, partiye yakınlığıyla bilinen gazete ve yazarlarda da büyük değişim yaşanıyor. Bugüne kadar başörtüsü karşıtı tutumlarıyla bilinen ve AK Parti iktidarının üniversitelerde kıyafet özgürlüğü getiren düzenlemesine sert muhalefet eden yazarlar Baykal’ın son adımlarından sonra tavır değiştirdiler. Öte yandan, daha önce başörtüsü konusunda özgürlükçü tutum takınan yazarların da CHP’ye destek verdikleri gözlendi.

Yüzde yüz doğru yapıyor

Mehmet Tezkan (Vatan): Baykal doğru mu yapıyor? Evet. Yüzde yüz doğru yapıyor. Büyük mesajdır bu. CHP’nin Önder Sav tutuculuğundan uzaklaşma niyetinde olduğunun göstergesidir. Sav’ın, Peygamberimize hakaret ederek açtığı yarayı onarma girişimidir... Baykal, CHP rozeti takmak isteyen çarşaflı kadınlara ‘giremezsiniz mi’ deseydi.

Açıkçası hiç yadırgamadım

Can Dündar (Milliyet) : Doğrusu ben çarşaflı bir kadının CHP’ye üye kaydedilmesini hiç yadırgamadım. Baykal’ın dediği gibi ‘Bir insanın kılık kıyafetine bakıp onun düşüncesini ya da ahlaki kimliğini etiketlemek mümkün değildir’. Doğru da değildir.

Çarşaflılar da bizim insanımız

Güneri Civaoğlu (Milliyet): Sonunda başı örtülüsü de çarşaflısı da bizim insanımız. Türkiye’nin yarısını yok farz etmek mümkün mü?

Fikret Bila (Milliyet): Baykal’a ve CHP’ye gösterilen ‘Nasıl olur?’ tepkisinin gerçekçi olduğu söylenemez.

‘Hepimizin ülkesi’ için önemli adım

Yılmaz Özdil (Hürriyet): Kamusal alanın çağdışı kıyafete açılması başka konudur, özel hayat başka konudur. İster başını açar, ister masa örtüsü giyer... Deniz Baykal, ‘hepimizin Türkiye’si’’ için çok doğru bir adım attı.

Bu da türban komplosu: Bu delikten şeriat girer!

CHP’nin çarşaflı ve türbanlı üye kabul etmeye başlaması konusundaki en ilginç yorumu Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi yaptı. Ekşi, ‘İyi de maksat ne?’ başlıklı yazısında ‘Kağıt üstünde çok doğru, çok medeni ve çok demokratik bir bakış. Olay orada bitse, mesele yok’ dedikten sonra büyük bir tehlikeye dikkat çekti:

‘Oysa bitmiyor. Çünkü Türkiye’nin kendine özgü gerçekleri var. Bunların başında da laik sistemde açılacak en küçük gedikten şeriat tehlikesinin girmesi tehlikesi geliyor... Böylelikle, yaşamımızın her alanı şer’i kuralların istilasına uğramış bir Türkiye’ye doğru tüm hızımızla gideriz.’

Bu kitleyi yönlendirelim

AYNI gruba ait Milliyet gazetesinin yazarı Meral Tamer ise ‘CHP’nin başka çaresi var mıydı?’ başlıklı yazısında ‘mevcut halkla’ siyaset yapılmak mecburiyetinde kalındığını belirterek şu görüşlere yer verdi: ‘Son yıllardaki tüm araştırmalar, Türkiye’de her 3 kadından 2’sinin örtündüğü, örtünen kadınların arttığı, toplumun muhafazakarlaştığı gerçeğini ortaya koyuyor. CHP’nin oyları ise bir türlü % 20 sınırının üzerine çıkamıyor. Yeni halk yaratmak mümkün olmadığına göre, mecburen mevcut halkla siyaset yapılacak.’ Tamer, ‘kara çarşaflı’ diye tanımladığı yeni kitlenin CHP tarafından yönlendirilmesini de önererek ekledi: ‘CHP’nin hitap ettiği kitleyi yönlendireceği politikası olması lazım. Şimdilik o politikayla ilgili ipucu yok.'

star



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs