En Sıcak Konular

Rektörü Terörle Mücadele sorguladı

21 Kasım 2008 08:15 tsi
Rektörü Terörle Mücadele sorguladı
Konya'da 'Final' adlı operasyonda aralarında Selçuk Üniversitesi rektörünün de olduğu 30 kişinin sorgulaması tamamlanırken 8 kişi serbest bırakıldı.

Konya'da düzenlenen ve ''Final'' adı verilen operasyon kapsamında gözaltında alınan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişinin Adana'daki savcılık sorgusu tamamlandı. Savcılık, 8 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesindeki sorgulamaların ardından Adana'ya sevk edilen aralarında SÜ Rektörü Prof. Okudan, SÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü A.A.Ç, SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Ü.D, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.S, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.P, ''adli yargıyı etkilemeye teşebbüs'' iddiasıyla suçlanan SÜ Hukuk Fakültesi ceza hukuku profesörlerinden M.A'nın da bulunduğu 30 kişinin, Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulanması bitti.

Bugün sabah 09.00'da başlayan ve 23.30 sıralarında bitirilen sorgulama sonunda, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Anıl Serin ve Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görevli Hasan Atılgan'ın da bulunduğu 8 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Savcılık, SÜ Rektörü Prof. Okudan ile birlikte 22 kişiyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Serbest kaldıktan sonra adliye önünde bekleyen yakınları tarafından karşılanan Serin, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Tamamen telefon görüşmelerinde yapılan muallak durumlar ve gizlilik ihlali iddiasıyla gözaltına alındım. Bu tür olaylara alışık biri değilim. Adalet yerini buldu. Serbest de kalsam, hem rencide, hem de huzursuz oldum.''

 Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan 34 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. R.S, sağlık sorunu nedeniyle serbest bırakılmıştı.

aa



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,828 µs