En Sıcak Konular

Ergenekon'da 'facebook'lu savunma

20 Kasım 2008 21:14 tsi
Milyonlarca insanın üye olduğu "Facebook" da Ergenekon davasında gündeme geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon davasında tutuklu sanıklardan Halil Behiç Gürcihan sözlü savunmasını yapmaya başladı.
Gürcihan, sözlü savunmasında Ergenekon İddianamesi'ni hazırlayan Cumhuriyet Savcılarının iddianameyi kaleme alırken "sağlıksız, tutarsız, akılsız ve delilden suçluya değil, suçtan delile gitmeye çalışan" kişiler olduğunu iddia ederek, "facebook kriminolojisi"nden yararlandıklarını söyledi.

Gürcihan, facebook kriminolojisini şöyle açıkladı:

"Bilimsel olarak da kanıtlanan 6. derece teorisine göre dünyada herkes birbiri ile 6. dereceden tanışıktır. Örnek olarak ben, maalesef ABD Başkanı Bush ile 2. dereceden tanışığım. Ben Yaşar Büyükanıt'ı tanırım, Yaşar Büyükanıt da ABD Başkanı Bush'u. Dolayısıyla, beni tanıyan herkes de en fazla 3. dereceden ABD Başkanı Bush ile ilişkilenmiş olur. Bu iddianame, şahsımın da sürekli maruz kaldığı bir sorgulama çerçevesinde "şunu tanıyor musun?' sorusu etrafında bir ilişkiler ağı resmetmeye çalışmaktadır. Şahsım üzerinden örnek vermeye devam edersem, bu iddianamede adı geçen bir çok şahsı tanımama rağmen bunların bir çoğundan hoşlanmadığım ve alenen ihtilaflı olduğum ortadadır. Bir kişiyle 3-5 kez görüşmek, birkaç kez e-posta alışverişinde bulunmak örgütsel bir ilişkinin temeli olarak sunulmuştur. Hayatınızı paylaştığınız bir insanın bile günahlarından, eylemlerinden sorumlu olmadığınız bir dünyada 2-3 sohbet bile 'facebook kriminolojisi' çerçevesinde sizi örgüt resmine koymaya yetmektedir. Günümüzün popüler arkadaşlık sitesi Facebook, yüzlerce arkadaşı olmakla övünen üyelerle doludur ama derinlemesine incelendiğinde bu insanların arkadaşları ile bir kere bile yüz yüze sohbet etmedikleri görülecektir."

-"SAVCI ÖZ DE ERGENEKON SANIĞI OLSUN"

Gürcihan, ilginç bir iddia da bulunarak, "Ben, Tayip Erdoğan'ı tanıyan birini tanıdığım için, benim gibi Tayip Erdoğan'ı tanıyan birini tanıyan savcı Zekeriya Öz'ün de Ergenekon terör örgütünün üyesi olmadığının garantisi yoktur" diye konuştu.

Gürcihan, yarın yapılacak olan 17. duruşmada sözlü savunmasına devam edecek.

anka



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs