En Sıcak Konular

Fidye için kaçırılan iş adamı kurtarıldı

20 Kasım 2008 16:28 tsi
İstanbul'da, silah tehdidiyle etkisiz hale getirdikleri bir iş adamını kaçırıp, serbest bırakılması karşılığında 500 bin YTL fidye istedikleri ve üzerindeki parasını gasp ettikleri öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı, iş adamı kurtarıldı.

Düzce'de plastik sanayi fabrikası, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta da altın ve pırlanta satışı yapılan iş yeri bulunan iş adamı Nazif Bayer, 14 Kasım 2008'de, Eminönü Kapalıçarşı'daki bir arkadaşını ziyaret ettikten sonra otoparkta bıraktığı 34 FS 0679 plakalı otomobiline binmek isterken, kendisini silahla etkisiz hale getiren kişilerce kaçırıldı.

Bu olayın ardından çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Kapalıçarşı ve otoparktaki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu, Bayer'in silahlı kişilerce etkisiz hale getirilmesinin ardından dövüldüğü ve 34 LNC 09 plakalı başka bir otomobille kaçırıldığını saptadı.
Şüphelilerin, olay sonrası Bayer ile kent dışına çıkmış olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran polis, kara yolları ile gişelerdeki güvenlik kameralarını da inceledi.

İnceleme ve araştırma sonucu, otomobille Tekirdağ'a gittikleri belirlenen ve yakalanmalarına çalışılan şüphelilerin, bir süre sonra aynı otomobille İstanbul'a geri geldikleri anlaşıldı.

Bu tespitin ardından otomobilin yerini belirleyerek takibe alan ekipler, TEM Otoyolu'nun Sarıyer mevkisindeki turnikelerde araçtaki kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Şüpheliler, Ali G, Muharrem G, Fevzi A, Aziz K, Muharrem Y ve Şerif Y'nin gözaltına alındığı operasyonda, aynı otomobilde ağzı bantlı, elleri bağlı olan iş adamı Nazif Bayer de kurtarıldı.

Operasyonda, şüphelilerden olayda kullanılan bir ruhsatsız tabanca ile Bayer'den gasp edildiği belirtilen 1800 avro ve bin ABD doları ele geçirildi.

Şubeye getirilen 6 şüphelinin, kaçırdıkları Bayer'i Tekirdağ Hayrabolu'daki villaya götürüp el ve ayakları bağlı halde 3 gün süreyle tutarak serbest bırakılması karşılığında kendisinden 500 bin YTL istedikleri belirtildi.

Teklifi kabul etmesi üzerine parayı almak üzere Bayer'i İstanbul'a getirdikleri bildirilen şüphelilerin, 19 Aralık 2006'da da Düzce'de, iş adamı Nazif Bayer'in kayınbiraderi olan bir fabrikanın müdürü Kadir Peküz'ü fidye almak için kaçırarak İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir evde alıkoydukları belirlendi.

O dönemde, Peküz'e, ailesinin ve çocuklarının günlük yaşamda çekilmiş fotoğraflarını göstererek tehdit ettikleri belirtilen şüphelilerin, böylece 100 bin dolarını aldıkları Peküz'ü tabancayla ayaklarından vurdukları anlaşıldı.

Yaralandıktan sonra bu kişilerce Kuruçeşme Parkı'na bırakılan Peküz'ün olayı polisten gizlediği öğrenildi.

Bu arada, olayla ilgili ifadesine başvurulmak üzere şubeye çağrılan iş adamı Nazif Bayer, çıkışta gazetecilere, aracına binerken tanımadığı bu kişilerce zorla kaçırılıp bir çiftlik evinde alıkonulduğunu anlatarak, kendisini kurtaran polislere teşekkür ettiğini söyledi.

Bayer'in kaçırılmasının, aynı suçtan poliste kaydı olan Ali G, Fevzi A. ve Aziz K. tarafından planlandığı ve bu kişilerin de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin Sarıyer Adliyesine sevk edildikleri kaydedildi.

A.A.



Bu haber 991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,571 µs