En Sıcak Konular

PKK'nın eylemlerine sahip çıktı !

20 Kasım 2008 15:37 tsi
Erdoğan'a 'İşgal Kuvvetleri Komutanı' diyen DTP'li Halis, PKK'nın kanlı eylemlerine sahip çıktı. Şiddeti teşvik edici ifadeler kullandı.

İngiliz vekilleri ve Lordlar Kamarası üyeleriyle bir takım görüşmeler yapmak üzere Londra'ya gelen Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Londra'da yaşayan Kürtlere yaptığı konuşmasında şiddeti teşvik edici ifadeler kullandı.

Haringey Kürt Toplum Merkezi'nde toplanan Kürtlere seslenen Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, konuşmasında Türkiye'deki son yaşanan olaylara değindi. Sokak gösterilerinin Türk hükümetinin tavrından kaynaklandığını iddia eden Halis, gösterilerin demokratik çerçeve içinde gerçekleştirildiğini ileri sürdü. "Dünyanın her yerinde sokak hareketleri vardır" diye konuşan Halis, "Hiç kimse silahı, ölümü tasvip etmez. Ancak bir yönü ile hak arayışı için şiddet zorunlu oluyor." şeklinde konuştu.

Konuşmasında, "Kürtlerin mücadelesi devam edecek" ifadesini de kullanan Şerafettin Halis şöyle devam etti: "Kürt sorunu şimdiye kadar çözülmeliydi. Dünya savaşları bile 4'er yıl sürdü. Ama Kürtlerin mücadelesi hala sürüyor. Kürtlerin defalarca uzatılan barış eli havada kaldı. Özellikle 1999'a kadar bölücülükle itham edildik. Ancak o yıllarda projemizin demokratik çerçeve ve Türkiye'nin bütünlüğü içinde olduğunu gösterdik ve Kürtler silahlarını susturmalarına rağmen üzerimize daha fazla gelinmeye başlandı. Ta ki 2 yıl öncesine kadar havada kalan elimizi daha çok askıda tutamayız deyip silahlarımıza sarılmak zorunda kaldık. Dünyanın birçok yerinde barış süreci böyle başlamıştır ve barışla bitmiştir."

Türkiye'ye geçtiğimiz günlerde yapılan sokak gösterilerini terörist Abdullah Öcalan'a işkence yapıldığı iddiası üzerine baş gösterdiğini savunan Halis, "Sınır ötesi operasyonlar sırasında Kürtler de uysal koyun gibi durmadılar. Kendi demokratik tepkilerini sokaklarda gösterdiler. Bu vatandaşlar 'artık yeter' deyip demokratik çerçevenin dışına çıkmadan eylemler gerçekleştirdiler. Dünyanın her yerinde sokak hareketleri vardır. Ama dünyanın geri kalmış bir kaç ülkesinde sokağa çıkan vatandaşlar üzerine ateş atıldığını gördük. Bu olaylar Türkiye'de oldu. Böyle olunca da Kürtlerin duygularını incittiler. Ardından Sayın Öcalan'a yapılan hakaret ya da işkence Kürtleri bir kez daha sokağa döktü." diye konuştu.

Sınır ötesi operasyonlarını da eleştiren Tunceli Milletvekili Halis, Meclis'te tezkereye destek vermediklerinden dolayı da hain ilan edildiklerini sözlerine ekledi. Sınır ötesi operasyonlarında sivillerin zarar gördüğünü ileri süren Halis, "Sınır ötesi operasyonu, sınırları İngilizler tarafından çizilmiş bir noktanın ötesine yapılan bir askeri operasyondu. Bu sınırın ötesinde Kürt gerillalar ve Kürt vatandaşlar vardı. Her ne kadar sivil halka zarar vermediği söylense de sivil halkın zarar gördüğünü biliyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN




Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs