En Sıcak Konular

Ergenekon'da gergin oturum !

20 Kasım 2008 14:55 tsi
Ergenekon'da gergin oturum ! Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasına çapraz sorgularla devam edildi. Türkan Saylan'ın cinsel hayatına ilişkin mailler duruşma salonunu gerdi..

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsü'nde görülen Ergenekon davasına devam ediliyor. Duruşmanın öğleden önceki oturumunda tutuklu sanık Gazi Ergüder'in savunması alındı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya, tutuklu sanık Hayrettin Ertekin ve başka suçtan tutuklu Semih Tufan Günaltay dışında tüm tutuklu sanıklar katıldı.

Duruşma, tutuklu sanık Gazi Ergüder'in savunmasıyla başladı. Ergüder, ev ve işyerinde yapılan aramalarda suç unsuru taşıdığı iddia edilen belgelerden hiçbirisinin bulunmadığını, 18 aydır tutuklu bulunması nedeniyle şirketinin kapanma noktasına geldiğini söyledi. Askerlikte kurmay olarak kalmakla ticaret hayatına atılmak arasında tercih yaparak kendi isteğiyle ayrıldığını belirten Ergüder, yurt dışında bilgisiyar yazılımı konusunda yüksek master eğitimi aldığını belirterek, bir yazılım geliştirme şirketi kurduğunu ifade etti. Bu şirketin kurulumundan sonra Ulusal Köy Kütüphanesi Projesi'ni geliştirdiğini söyleyen Ergüder, bu yolla 547 köye kütüphane kurduğunu belirtti. Ergüder, çalışmalarında Ayşe Asuman Öztürk ve Kuddusi Okkır'ın kendisine destek verdiğini söyledi. Ergüder, kişisel verileri kaydedip sakladığına ilişkin iddiaya, "Ben böyle birşey yapmadım. Kişişel karekterime ve ahlakıma da aykırıdır." dedi.

Kendisine gelen örgütsel içerikli e-mail'lerle bir irtibatının olup olmadığı yönündeki soruya Ergüder, e-mail'leri gönderen kişileri tanımadığını, maillerle bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Bu sırada Cumhuriyet Savcı'sı, "Madem ilgin yok, e-mail'leri niçin Kuddusi Okkır'a yönlendirdin?" diye sordu. Ergüder, mailleri yönlendirmesinin örgütle bir alakasının olmadığını savundu. Duruşmada, Ergüder'in bilgisayarından alınan verilerin emniyette değiştirilip değiştirilmediği yönündeki iddialar tartışmalara neden oldu. Tutuklu sanık Halil Behiç Gürcihan, emniyet yetkililerinin bilgisayara el konulmasından sonra verilerin imaj dosyasına kaydedildiğini, 'hec' olarak kaydedilmesinden sonra yapılan değişikliğin belli olacağğını söyledi.

Bunun üzerine tutuksuz sanık Kemal Alemdaroğlu, bilgisayarına el konulduktan sonra bu kayıt işlemi gerçekleşene kadar bilgisayarına herhangi bir dosyanın ilave edilip edilemeyeceğini sordu. Gazi Ergüder ise, bunun kolaylıkla yapılabileceğini iddia etti.

Öte yandan, savcının Ergüder'e, "Türkan Saylan'ın cinsel hayatıyla ilgili maili neden gönderdiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Ergüder, mailin okunmasını istedi. Savcı da, "Kişinin cinsel hayatına ilişkin olduğu için okuyamayız." dedi. Ergüder ise, "Asuman hanım yolladı. Gittiği tatili, gezip tozmasını anlatan bir maildir. Öyle aşırı cinsel içerik taşımıyor." cevabını verdi.

Maillerde M.Ö ve M.T kısaltmalarının kullanıldığı, bu kısaltmaların da Mehmet Zekeriya Öztürk ve Muzaffer Tekin anlamına geldiğinin belirlendiğinin hatırlatılması üzerine Ergüder, bu konuya ilişkin herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Gazi Ergüder'den sonra tutuklu sanık Halil Behiç Gürcihan'ın savunmasına geçildi. Duruşma devam ediyor.

CİHAN




Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs