En Sıcak Konular

Bombacıları taşıyan PKK'lı yakalandı

20 Kasım 2008 15:11 tsi
Diyarbakır'daki polis servis otobüsüne düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Mehmet Şah Yildeniz ile İzmir'deki bombalı eyleme karıştığı iddia edilen zanlıyı olay yerine götürdüğü iddia edilen 1 kişi yakalandı

 Diyarbakır'daki polis servis otobüsüne düzenlenen saldırıyla ilgili yakalanan 1 kişi adliyeye sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu servis otobüsüne yönelik 8 Ekimde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan R.B, savcılığa çıkarıldı. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen R.B, ''Terör örgütüne yardım ve yataklık'' suçundan tutuklandı. Böylece saldırı olayla ilgili tutuklananların sayısı 12'ye yükseldi.

İZMİR'DEKİ PATLAMA İLE BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan R.B'nin olayın planlayıcısı olduğu bildirilen terör örgütü üyesi Mehmet Şah Yildeniz'i olay yerine araçla getiren kişi olduğu bildirildi.

Zanlı R.B'nin ayrıca İzmir'in Konak ilçesinde 21 Ağustos 2008 tarihinde park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının, polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin geçişi sırasında patlatılması sonucu 3'ü asker, 7'si polis 16 kişinin yaralanması olayıyla bağlantısı olduğu da ortaya çıktı.

Zanlı R.B'nin patlamayı gerçekleştirdiği için tutuklanan terör örgütü üyesi B.S'yi araçla Diyarbakır'dan İzmir'e götürdüğü tespit edildi.
Diyarbakır'da 8 Ekimde Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu hizmetinde kullanılan servis otobüsüne yönelik saldırıda 4 güvenlik görevlisi ile bir teknisyen yardımcısı şehit olmuş, 18 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

A.A.



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,260 µs