En Sıcak Konular

Sahte JİTEM'ciler gerçekten sahte mi?

20 Kasım 2008 14:08 tsi
Sahte JİTEM'ciler gerçekten sahte mi? Glock marka silahlarla yakalanan ve kendilerini Jitem elemanı olarak tanıtan zanlıların üzerinden basın kartı da çıkması akıllara Danıştay saldırısını getirdi.

İstanbul Bağcılar'da Glock marka silahlar ile yakalanan ve kendilerini Jitem elemanı olarak tanıtan zanlıların araç tanıtım kartlarında, Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir generalin imzası olduğu ortaya çıktı. Tekirdağ Jandarmasına muhbir olarak çalıştıklarını söyleyen zanlılarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan bilgi istedi.

İstanbul Bağcılar'da geçtiğimiz hafta polisin rutin asayiş uygulaması sırasında durdurulan lüks araçtan, Glock marka silahlar ile bu silahlar için jandarma adına düzenlenmiş sahte ruhsatlar, çok sayıda jandarma giriş kartı ve kimlikleri bulunmuştu.

Kendilerini ''Jandarma İstihbarat Elemanı'' olarak tanıtan ve Tekirdağ jandarmasına çalıştıklarını söyleyen üç zanlı, polise üç silah ruhsatıyla kullandıkları aracın plakasına düzenlenmiş ''Jandarma araç tanıtım kartını gösterdiler. Silah ruhsatlarının sahte olduğu anlaşılınca üç zanlı gözaltına alındı.

JANDARMA'DA GÖREVLİ GENERAL İMZALI TANITIM KARTLARI
Üç zanlının kullandığı otomobili daha sonra didik didik arayan polis, zanlıların yakalandığı araca ait araç tanıtım kartının yanı sıra 9 tanıtım kartı daha buldu. Bu kartlardan beşinin değişik plakalar adına düzenlendiği üçünün ise boş olduğu belirlendi. Kartların tamamında ise Jadarma Genel komutanlığında görevli bir generale ait imza bulunuyordu.

BU ARAÇ S.İST.BİRİM BAŞKANLIĞI GÖREV ARACIDIR
Araçta yapılan aramada ayrıca on tane de jandarma görev kartı ele geçirildi. Üzerinde jandarma Asayiş Komutanlığı Tekirdağ ibaresi bulunan görev kartlarında '' BU ARAÇ S.İST. BİRİM BAŞKANLIĞI GÖREV ARACIDIR'' yazdığı öğrenildi.

ZANLILAR EYLEME Mİ GİDİYORDU
Otomobil'de yapılan aramada 44 adet mermi ele geçirildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise bir ruhsatsız tabanca daha bulundu. Ele geçirilen tabancalar balistik incelemeye alınırken Polis, zanlıların herhangi bir eylem hazırlığında olup olmadığını da araştırıyor.

EMNİYET JANDARMADAN BİLGİ İSTEDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Jandarma Genel komutanlığına bir yazı yazarak yakalanan zanlıların Jandarma muhbiri olup olmadığını ve araçlarında ele geçirilen araç tanıtım ve görev kartlarının gerçek olup olmadığını sordu.

Bu arada Veysel S.'nin üzerinden "Kurultay Gazetesi" adına düzenlenmiş basın kartı çıkması ise dikkat çekti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlıların üzerinden basın kartı çıkması akıllara Danıştay Saldırısı'nı getirdi. Saldırı sonrası yakalanan Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın üzerinden de "Ulusal Haber" kimlik kartı çıkmıştı.

samanyolu haber



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs