skandalı | " /> skandalı | "/>

En Sıcak Konular

Bir başka Ergenekon skandalı

20 Kasım 2008 10:28 tsi
Bir başka Ergenekon skandalı Ergenekon'da bir skandal daha ortaya çıktı. Ergenekon'un deşifre olmasını sağlayan ifadeleri veren sanıkla, Danıştay saldırısını azmettirmekle suçlanan kişi nerede buluştu?

Ergenekon Terör Örgütü “tanık/sanığı” Ali Yiğit’in, Danıştay baskını ve Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının kilit ismi olan, “Zafer” kod adlı Muzaffer Tekin ile aynı cezaevinde aynı koğuşa konulduğu ortaya çıktı.

Tekin ile Yiğit’in Tekirdağ Cezaevi’nde aynı koğuşta kaldıktan sonra tanık Yiğit’in ifadelerindeki değişiklik dikkat çekici bulundu. Önceki gün Silivri’de çapraz sorgusu yapılan Ergenekon Terör Örgütü sanığı Muzaffer Tekin, kendisine sorulmamasına rağmen ısrarla “Ali Yiğit Tekirdağ Cezaevi’nde bizimle kaldı. Ona ifadelerini değiştirmesi yönünde hiçbir baskı uygulamadık, sabaha kadar televizyon izledik, ben kendisine hakkımı helal ediyorum” şeklinde beyanat verdi.

Ali Yiğit’in Muzaffer Tekin hakkındaki verdiği ifadeyi değiştirmesinde etkili olan unsur, Muzaffer Tekin’in Ali Yiğit’i kendi koğuşuna aldırarak burada tehdit etmesi olarak gösteriliyor.

EMNİYET İFADESİNDE TEKİN’İ SUÇLUYOR

Muzaffer Tekin ile aynı koğuşa konulduktan sonra ifadesini değiştiren Ali Yiğit, öncesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ilk ifadesinde Muzaffer Tekin ve bombaların sahibi Oktay Yıldırım ile ilgili şu beyanatları veriyor:

“Oktay Yıldırım’ın manavda olduğu bir gün yazılı ve görsel basında ismini Muzaffer Tekin olarak öğrendiğim şahısta siyah bir Mercedes araba ile Mehmet dayımın manavına geldi. Önünde durdu. Muzaffer Tekin manava dikkatlice baktı. Sonra bu siyah Mercedes gözden uzaklaşınca Oktay Yıldırım manavdan ayrıldı. 15-20 dakika kadar sonra Oktay Yıldırım ve Mahmut Öztürk sarı Opel Corsa ile manava geldiler.”

Ali Yiğit, savcı Zekeriya Öz’e verdiği ifadede Muzaffer Tekin ve gecekonduda bulunan el bombalarının sahibi Oktay Yıldırım arasındaki bağlantıyı detayları ile anlatıyor. Ali Yiğit, “Danıştay saldırısı olduğu günlerde Muzaffer Tekin’e ait villa basıldıktan sonra ben televizyonda Mahmut Öztürk ve Oktay Yıldırım’ı gördüm. Bu durumu dayım Mehmet Demirtaş’a sordum. O da bana ‘Onlar devlet için çalışan astsubaylar, Muzaffer Tekin’in Çavuşbaşı’ndaki evinde arama olmuş, evde gizli zulalarda silahlar varmış, ancak aramada bulamamışlar’ dedi. Nedenini ise; baskından önce haberleri olduğunu, devletin her yerinde ve kademesinde nüfuzları olduğunu ve her şeyi önceden haber aldıklarını söylemişti. Ben ‘Bunu nereden biliyorsun?’ diye sordum, ancak herhangi bir cevap alamadım” şeklinde ifade vermişti.

AYNI KOĞUŞTA KALDI, İFADESİ DEĞİŞTİ

Emniyet ve savcılık sorgusu sonrasında 9 Ağustos 2007 tarihinde Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Ali Yiğit, burada hakkında olumuz yönde ifade verdiği Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk ile aynı koğuşa konuldu.

Ali Yiğit, 9 Ağustos tarihine kadar emniyette ve savcılıkta verdiği ifadenin arkasında dururken bu tarihten sonra çelişkili açıklamalar yaparak ifade değiştirmişti. Ali Yiğit, geçen hafta verdiği ifadesinde ise “Siyah bir otomobil ile gelen ve manavda 5 dakika kalıp ayrılan kişinin Muzaffer Tekin olduğunu söylemiştim. Tekirdağ Cezaevi'nde kalırken bu kişinin Tekin olmadığını, simasını görünce hatırladım. Tekin manava gelmemiştir” şeklinde konuşmuştu.

Bu durum, “Ergenekon’un karanlık yüzünü deşifre eden gazeteci yazar Zihni Çakır’a kurulan kumpasın bir benzeri tanık Ali Yiğit’e de mi kuruldu” sorularını akla getirdi.

Vakit



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,207 µs