En Sıcak Konular

Pentagon'dan tuhaf açıklama!

20 Kasım 2008 09:14 tsi
Pentagon'dan tuhaf açıklama!
Pentagon: Dünyanın tüm donanmalarını da getirseniz, bu sorun çözülmez.

Amerikalı yetkililer, Başkan George W. Bush'a, Somali'deki konsanların ticari gemilere saldırılarıyla ilgili brifing verdi.

ABD, korsanlara karşı alınabilecek önlemler konusunda BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerle danışma görüşmelerine başladı.

Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino açıklamasında korsan saldırılarının ''oldukça zorlu bir sorun olduğunu'' belirterek, ''Hedefimiz uluslararası partnerlerimizle korsanlık sorununu hafifletme ve tamamen bitirme yönünde çalışmak'' dedi. Perino, korsanların elinde bulunan ve 100 milyon dolar değerinde petrol taşıyan Suudi tankerinin güvenliğinin sağlanmasına da öncelik verdiklerini kaydetti.

Somali'deki korsan saldırıları konusunda ''Başkan Bush'a brifing verildiğini'' ifade eden Perino, ''BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleriyle de şu anda, korsanlıkla daha etkin mücadele yapılması ve engellenmesi yolunda ne gibi önlemler alınabileceği konusunda çalışıyoruz'' diye konuştu.

PENTAGON: ''DONANMA GÜCÜ YETMEZ''
AD Savunma Bakanlığı sözcüsü Geoff Morrell de yaptığı açıklamada korsanlık sorununu çözümlemeye çalışırken, alınacak önlemlerin Somali'ye siyasal istikrar getirme ve ekonomik yardımda bulunma çabalarıyla birlikte yürümesi gerektiğini belirterek, uluslararası işbirliğinin önemine değindi.

Morrell, ''Dünyanın bütün donanmalarını, sahip oldukları bütün savaş gemileriyle Somali kıyılarına getirseniz dahi bu, sorunu tek başına çözemez. Bu sorun, bütünsel bir yaklaşım gerektiriyor'' dedi.

Sözcü, korsanların uluslararası sularda yakalanması durumunda bunların hangi ülkenin elinde tutulacağı, nasıl yargılanacakları gibi sorunların da ortaya çıkacağını, bunun için uluslararası anlaşmaların yapılmasına gerek olduğunu kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, ticari gemilerin güvertelerinde daha fazla silahlı korumaların bulunmasını da önerdi.

aa



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,678 µs