En Sıcak Konular

DTP seçim gezilerine başlıyor

19 Kasım 2008 22:36 tsi
Başbakan Erdoğan’ın son günlerde DTP’yi hedef alan söylemleri ve bazı Güneydoğu illerine yaptığı ziyaretlerin ardından DTP de harekete geçiyor

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eşbaşkan Emine Ayna, milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri 23 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında doğu ve Güneydoğu’da 14 ili ve 28 ilçeyi kapsayan geziye çıkacak.

Seçim öncesi yapılacak geziyle ilgili DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Partimizin her zamankinden fazla halkımızla buluşması, politikalarını halka mal etmesi ve iyi bir yükselme trendi yakalayarak halk tarafından sahiplenmesi; statükocu devlet anlayışını ve AKP hükümetini ciddi bir şekilde ürkütmüştür. AKP tek rakip olarak DTP’yi görmüş, seçim stratejisini DTP üzerinden sürdüreceğini itiraf edecek bir pratiğe sürüklenmiştir“ denildi.

Başbakan Erdoğan’ın son günlerde DTP’yi hedef alan söylemleri ve bazı Güneydoğu illerine yaptığı ziyaretlerin ardından DTP de harekete geçiyor. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eşbaşkan Emine Ayna, milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri 23 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında doğu ve Güneydoğu’da 14 ili ve 28 ilçeyi kapsayan geziye çıkacak.
Seçim öncesi yapılacak geziyle ilgili DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Partimizin her zamankinden fazla halkımızla buluşması, politikalarını halka mal etmesi ve iyi bir yükselme trendi yakalayarak halk tarafından sahiplenmesi; statükocu devlet anlayışını ve AKP hükümetini ciddi bir şekilde ürkütmüştür. AKP tek rakip olarak DTP’yi görmüş, seçim stratejisini DTP üzerinden sürdüreceğini itiraf edecek bir pratiğe sürüklenmiştir" denildi.
DTP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, barış, demokrasi ve istikrar söylemleriyle ve “Kürt sorunu vardır, bizim de sorunumuzdur" diyerek iktidara geldiği ancak iktidar olduktan sonra tam tersi bir pratik içine girdiği kaydedildi. Erdoğan’ın barışçıl politikalar yerine operasyonları genişleterek, tezkere ile çatışmalı ortamı tırmandırarak, demokratik açılım yerine anti demokratik uygulamaları derinleştirerek Türkiye’yi yeni bir şiddet ortamıyla yüz yüze bıraktığı savunulan açıklamada, şöyle denildi:
“Buna karşılık, halkımız asla ve asla bu uygulamaları ve politikaları kabul etmeyeceğini meşru ve demokratik etkinliklerle ortaya koymuş, bu uğurda özellikle maddi manevi değerlerini koruma, kollama noktasında her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu sergilemiştir. Gelinen aşamada devlet ve hükümet politikalarının özellikle bölgede iflas ettiğini Genelkurmay Başkanı’nın ve Başbakan’ın bölge gezilerinde ortaya koyduğu tavır ve söylemlerde görebiliyoruz. Son bir yıldır partimizin kendi politikalarını halkımızın beklentilerini esas alarak pratikleştirmesi, hem bölgede hem de tüm Türkiye sathında partimizin yükselişe geçtiğini göstermiştir. Yapılan kamuoyu yoklamaları da bu gerçeği işaret etmektedir. Partimizin her zamankinden fazla halkımızla buluşması, politikalarını halka mal etmesi ve iyi bir yükselme trendi yakalayarak halk tarafından sahiplenmesi; statükocu devlet anlayışını ve AKP hükümetini ciddi bir şekilde ürkütmüştür. AKP tek rakip olarak DTP’yi görmüş, seçim stratejisini DTP üzerinden sürdüreceğini itiraf edecek bir pratiğe sürüklenmiştir. Genel Merkezimiz, mevcut gelişme ve gerçeklikleri göz önüne alarak, bunları halkımızla paylaşıp kamuoyu duyarlılığını en üst seviyeye çıkarma temelinde, kimi il ve ilçelere bir dizi ziyaret gerçekleştirecektir."

14 GÜNDE 14 İL, 28 İLÇEYE GİDİLECEk
DTP’nin 23 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında Genel Başkan Ahmet Türk, eşbaşkan Emine Ayna, milletvekilleri ve genel merkez yöneticilerinin katılacağı gezi programında ise 14 günde 14 il ve 28 ilçeye gidilecek. Seçim gezilerine 23 Kasım’da Hakkari ve Yüksekova ile başlayacak olan DTP’li yöneticiler, 24 Kasım’da Van, Başkale, 25 Kasım’da Ağrı, Erciş ve Patnos, 6 Kasım’da Iğdır, Doğubeyazıt 27 Kasım’da Kars, Digor, 28 Kasım’da Ardahan, Göle 29 Kasım’da Tekman, Hınıs, Karayazı ve Karaçoban, 30 Kasım’da Bingöl, Solhan Karlıova ve Karakoçan, 1 Aralık’ta Muş, Varto, Bulanık ve Malazgirt, 2 Aralık’ta Bitlis, Tatvan ve Baykan, 3 Aralık’ta Siirt, Kurtalan, 4 Aralık’ta Şanlıurfa, Siverek ve Hilvan, 5 Aralık’ta Gaziantep, Suruç, Birecik ve Nizip, 6 Aralık’ta Adana, Ceyhan, İskenderun, 7 Aralık’ta da Mersin ve Tarsus’a gidecekler.

milliyet



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs