En Sıcak Konular

Bakan Güler'den iddialı açıklama

19 Kasım 2008 22:07 tsi
Enerji Bakanı "Bor'da dünya birincisi olduk" dedi ve ekledi: Yakında dünya detarjan piyasaları alt-üst olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Biz borda piyasada dünya ikincisiydik, şimdi dünya birincisi olduk. Ürünlerimiz de yok satıyor" dedi. Hilmi Güler bor ile ilgili bir proje hazırladıklarını, bu proje ile dünya deterjan piyasalarının alt üst olacağını söyledi. Ancak Güler planın içeriğiyle ilgili ayrıntı vermedi.

Bakan Güler, AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ilçeyi enerji merkezi haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, dünyanın en kuvvetli rüzgarlarının burada estiğini söyledi.

"Hatta bir ara bizim bor ürünlerimizi de havaya uçuruyordu. Onun için depolar yaptık" diyen Güler, ilçenin, Türkiye’nin rüzgar haritasında Çanakkale ve Çeşme gibi en kuvvetli yerlerden biri olduğunu, bu nedenle rüzgar türbinlerinin peş peşe kurulmaya başlandığını belirtti.

Bölgenin güneş enerjisi, jeotermal ve maden açısından da zengin kaynaklara sahip olduğunu vurgulayan Güler, "Tabi çevreyi bozmadan bunları yapıyoruz. Yeni bir maden yasası çıkarıyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalar çevre dostu çalışmalar olarak sürecek" diye konuştu.

Güler, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletmesi bünyesinde bugün devreye sokulan yatırımların önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz borda piyasada dünya ikincisiydik, şimdi dünya birincisi olduk.  Ürünlerimiz de yok satıyor. Şimdi bunları daha fazla üretebilmek için bugünkü tesislerin açılışını yaptık. Şu ana kadar ihracatı 3.5 kat artırdık, 550 milyon dolarlık ihracatımız var. Karımızı da 6’ya katladık ve yeni ürünler üretiyoruz...  Bunlar burada hem yeni istihdam kaynağı olacak, işsizimize iş olacak hem de ekonomimize kaynak olacak ve size de zenginlik olarak geri dönecek. Biz daha çok tesis açıyoruz, temel atmayla vakit geçirmiyoruz. Biz artık neticelenmiş olanları açıyoruz. Dolayısıyla ’cek-cak’ demiyoruz. ’Yaptık, bitti, açtık’ diyoruz ve tesisleri de peş peşe açıyoruz."

Sabancı Grubu’nun bir süre önce Bandırma’da 1,2 milyar dolarlık enerji yatırımının temelini attığını anımsatan Güler, "Dikkat ederseniz enerji yatırımları kriz dinlemiyor, hız kesmiyor, biz de yatırımları peş peşe gerçekleştiriyoruz" dedi.

 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs