En Sıcak Konular

Erdoğan: Milliyetçilik yatırım yapmaktır

19 Kasım 2008 21:26 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçiliğin, ''ayrım yapmak, dışlamak, karşı çıkmak'' olmadığını belirterek, ''Milliyetçilik istihdam oluşturmak, yatırım yapmaktır, yatırımların önünü açmaktır. Ülkemizi, milletimizi zenginleştirmektir'' dedi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) Ankara Palas'taki resepsiyonuna katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2003 yılında doğrudan yatırımlara ilişkin yasanın kabulüyle bir cazibe merkezi olmaya başladığını söyledi.

Cazibe merkezi olma sürecinin sadece hükümet eliyle değil kamu kuruluşlarıyla bir dayanışma halinde devam ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, böyle bir sinerjiyi oluşturabilmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Erdoğan, ''Gerçekten kamu kuruluşlarımız, özel sektörümüz, sivil toplum örgütlerimiz geçmişte Türkiye'de pek de örneği görülmemiş bir işbirliği sergilediler'' dedi.

Yatırım ortamını iyileştirmede, Yatırım Danışma Konseyi gibi çeşitli platformlarda tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştıklarını belirten Erdoğan, bu süreçte YASED'in birikimlerinden ve katkılarından faydalandıklarına dikkati çekti.

YASED başkanları ve yöneticileri ile ''Acaba küresel sermayeyi Türkiye'ye daha fazlasıyla nasıl getirebiliriz?'' gayreti içerisinde olduklarını anlatan Erdoğan, ''Bu vesileyle katkılarınıza, desteğinize, çabalarınıza bir kez daha teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Zirveye tırmanmaktan daha zor olanın zirvede kalabilmek olduğunun altını çizen Erdoğan, ''Son 6 yılda uluslararası yatırımları çekme konusunda çok sevindirici başarılar elde ettik ancak bu başarı ivmesini muhafaza etmek için daha çok gayret sarf etmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki YASED'le birlikte bu trendi korumak noktasında işbirliğimiz bundan sonra da aynı kararlılıkla aynı yoğunlukla devam edecektir'' dedi.

Dünyada 2 trilyon dolara yakın bir uluslararası sermaye bulunduğunu anlatan Erdoğan, bu sermayenin sığınacak, yatırıma, istihdama, ihracata dönüşecek güvenli limanlar aradığını kaydetti.

Dünyanın tüm ülkelerinin bu pastadan pay almak için yarıştığını, her ülkenin bu yatırımlardan daha fazlasını çekebilmek için kolaylıklar getirdiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi:

''Ama bizde bakıyorsunuz, hemen 'bu yerlidir, bu yabancıdır, bu dost, bu düşman, bu yeşil, bu kırmızı.' Bu tür yorumlar maalesef hala yapılabiliyor. Milliyetçilik, ayrım yapmak, dışlamak, karşı çıkmak değil. Milliyetçilik işte istihdam oluşturmak, yatırım yapmaktır, yatırımların önünü açmaktır. Ülkemizi, milletimizi zenginleştirmektir. Ülkemizi bir cazibe merkezi haline getirmektir. Bu yatırımlar Türkiye'de istihdama, ihracata, fabrikalara, tesisleri, ticarete dönüşüyor. Bir sektöre yapılan yatırım onlarca yan sektör üretiyor, büyütüyor, canlandırıyor. Bizler bu tartışmalara asla kulak asmıyoruz. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Yatırım ortamını iyileştirmek için mümkün olan herşeyi devreye alıyoruz.

Zira, bütün değişmeleri, bizler de ülkemizde güncelleştirmek suretiyle devam ettiremezsek, bizler vagon olmaya devam eder hiçbir zaman da lokomotif olamayız. Hedef Türkiye'yi bu noktada lokomotif ülkelerden biri haline getirebilmektir. Türkiye bugün dünyanın yatırım yapılacak, yatırım yapmaya uygun en elverişli ülkelerinden birisidir. İlk 15'tedir, daha da iyileşmeye devam edecektir.''

 



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,917 µs