En Sıcak Konular

'Terörle mücadelede yeni boyut'

19 Kasım 2008 18:58 tsi
'Terörle mücadelede yeni boyut' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağrı'da bugün meydana gelen ve bir binbaşının şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı olay için Irak'taki yerel Kürt yönetimine önemli bir mesaj yolladı ve terörle mücadelenin "yeni bir boyut" kazanacağını vurguladı. Gül'ün

Abdullah Gül Ağrı'da şunları söyledi:

''Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu ve kararlılıkla sonuna kadar devam ettirileceğini bir kez daha teyit ediyorum. Terörle mücadelede komşularla işbirliği, uluslararası işbirliği çok önemli.

ÖNEMLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

Irak'la bu konuda çok önemli noktalara gelinmiştir. Daha önce en üst düzeyde ziyaretler yapılmıştır. Herşey birinci elden konuşulmuştur. Önemli anlaşmalar imzalanmıştır. Bugün İçişleri Bakanı, Irak Özel Temsilcimiz bunlarla ilgili zaten Bağdat'ta idiler. Bu işbirliğinin giderek çok daha güçlü hale geleceğine inanıyorum.

YEREL YÖNETİME MESAJ

Aynı şekilde Irak'ın kuzeyinde bildiğiniz gibi yerel, ayrı bir yönetim vardır. Irak Anayasası'nın içerisinde, Irak'ın bütünlüğü içerisinde, bir federal yapı içerisinde, ama orada bir bölgesel yönetim vardır. O bölgesel yönetim de terörle mücadele konusunda üstüne düşenleri yapma zorunluluğunu hissetmeye başlamıştır. Bütün bunlar konuşulmaktadır ve onlar da bu terör belasının bir gün kendilerinin başına da bela olacağını hem görmüşlerdir hem de Türkiye ile Irak arasındaki işbirliğinin çok daha gelişmesine terör örgütünün mani olduğunu görmeye başlamışlardır. Bu coğrafyada hepimiz birbirimizin kardeşleriyiz. Irak'taki Kürtler, Türkmenler Türkiye'nin akrabalarıdır. Dolayısıyla herkesin birbirine sevgisi vardır. Terör örgütü bu sevgiye dayalı işbirliğinin daha da gelişmesini önlemektedir. Bunu herkes görmeye başlamıştır. Önümüzdeki dönemde terörle mücadelede yeni bir boyutun ortaya çıkacağına inanıyorum.''

ABD ÇEKİLİNCE BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK

Gül, ABD'nin Irak'tan çekilmesinin beklenen bir sonuç olduğunu belirterek, Irak'ın ''resmen işgalinin sona ermekte olduğunu'' söyledi.

ABD Irak'tan çekilince birşeyin değişmeyeceğini ifade eden Gül, Irak Merkezi Hükümeti'nin güçsüz olduğu için üzerine düşeni yapamadığını kaydetti.

Irak Merkezi Hükümeti'nin bu süre içinde kendi güvenlik kuvvetini kurduğunu anlatan Gül, ''Amerikan ordusu çekiliyor, bir kargaşa, kaos mu olacak? diye bir beklenti asla söz konusu olmayacaktır'' diye konuştu.

TERÖR HAREKETLENMEYE BAŞLADI

Bu süreçten sonra Türkiye'nin Irak'la ilişkilerinin terörle mücadele, ekonomi ve enerji başta olmak üzere her alanda gelişeceğini vurgulayan Gül, terör örgütünün bunlara engel olmak için son dönemde kaygılandığını ve hareketlenmeye başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Ama, kendilerine asla fırsat verilmeyecek, sonuna kadar ne pahasına olursa olsun bu mücadele sürecektir'' dedi.

GÜL IRAK'A GİDECEK Mİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ı ziyaretinde Irak'la stratejik işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Gül, son dönemde yaşanan gelişmelerin terörle mücadelede önümüzdeki süreçte daha etkili işbirliği yapılacağının göstergesi olduğunu belirtti.

Gül, Irak'a yapacağı ziyaretin netleşip netleşmediğinin sorulması üzerine de tarih belirleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs