En Sıcak Konular

Ankara'da bomba davası

19 Kasım 2008 18:01 tsi
Ankara Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta 11 Eylül 2007'de cep telefonu düzenekli bomba yüklü minibüs bulunmasının ardından açılan ve 4 kişinin yargılandığı dava devam ediyor.

Duruşmada, tanık olarak ifadesine başvurulan Muharrem Çıkar ise müteahhitlik ve tadilat işleri yaptığını belirterek, ''Polise tarifini verdiği ve robot resmini çizdirdiği 30-35 yaşlarındaki bir şahsın, Seyranbağları'nda çalıştığı binaya geldiğini ve Sıhhiye otoparkının giriş kapısının karşısındaki binada boya ve tadilat işleri olduğunu söylediğini'' kaydetti.

Bunun üzerine kendisine ait kamyonetle bu şahısla Sıhhiye otoparkının oraya gittiğini, daha sonra iş yerinin kapıcısını bulamadığı gerekçesiyle bu kişinin kendisinden cep telefonunu isteyerek bazı yerleri aradığını ifade eden Çıkar, şahsın kamyoneti park kenarına bırakarak binaya gitmeyi teklif ettiğini ancak ceza yazılabileceği endişesiyle içeri girmeyerek, bu şahıstan telefon ve adresini istediğini söyledi.

Ertesi gün verilen numarayı aradığını ancak bu şahsa ulaşamadığını kaydeden Çıkar, daha sonra aldığı adrese gittiğinde ise polislerin, Sıhhiye otoparkında bomba bulunduğunu söylediklerini, bu sırada, bir gün önce tanıştığı şahsın şüpheli davranışları aklına gelince başına gelenleri emniyete bildirdiğini belirtti.

Söz konusu kişinin, Doğu şivesi ile konuştuğunu belirten Çıkar, verdiği bilgiler doğrultusunda robot resim çizildiğini kaydetti.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, bazı tanıkların dinlenilmesi için müzekkere yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

aa



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs