En Sıcak Konular

Uğur Dündar'a TMSF tokadı

19 Kasım 2008 15:05 tsi
Uğur Dündar'a TMSF tokadı Uğur Dündar'ın oyunu TMSF'den döndü. Ertürk'ün Arena'daki sözleri başka türlü gösterilince TMSF'den açıklama geldi.

Doğan medyasının çarpıtma haberine TMSF'den sert tepki. Uğur Dündar'ın sunduğu Arena programında TMSF Başkanı Ertürk'ün sözleri çarpıtılınca kurumdan bugün yazılı açıklama geldi.

Ertürk'ün konuşmasının montajlanmasına Dündar'ın da yorumu eklenince hükümet ile TMSF karşı karşıya gelmişti. TMSF gecikmeli de olsa Dündar'a cevap verdi.

Ertürk'ün "Kamu mallarını, kamu adına en yüksek fiyattan sattığımız için cezalandırıldık" cümlesini Dündar ve Doğan grubu gazeteleri olayı Sabah-atv'nin satışına bağlamıştı

GÖRÜNTÜ VE İFADELER BİRBİRİNDEN KOPARILMIŞ

"Geçtiğimiz günlerde bu amaçla gerçekleştirilen bir televizyon mülakatında, tamamen TMSF'nin yasalarla belirlenen işlevlerini yerine getirirken karşılaştığı zor şartları ifade etmeye dönük değerlendirmelerin, hiçbir kurum, makam veya kişiyi kastetmemiş olmasına rağmen, bağlamından koparılmış bazı ifadeler ve görüntüler kullanılarak siyasi öfke ve polemiklere malzeme yapılması üzüntü ile karşılanmıştır.

18 MİLYAR DOLAR TAHSİLAT

"TMSF, özerk bir kurum olarak yapılandırıldığı 2004 yılı başlarından bugüne kadar, batık bankalardan devraldığı varlıkları en yüksek değerlerle satmak ve alacak tahsiline ilişkin yetkilerini en etkin şekilde kullanmak suretiyle, 18 milyar dolar tahsilat sağlamış ve bu gelirleri başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere muhtelif kamu kurumlarına aktarmış bulunmaktadır.

ÇALIŞMALAR KARARLILIKLA SÜRECEK

Diğer taraftan, bir kamu kurumu olarak TMSF, tabi olduğu yargısal ve idari denetimlerden bugüne kadar sorunsuz bir biçimde geçmiş bulunmaktadır. Geçmiş yıllardaki bankacılık krizinin yol açtığı toplumsal, ekonomik ve ahlaki yıkıntının onarılması yolunda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren Kurumumuz, bundan sonra da yasaların kendisine tanıdığı yetki ve sınırlar çerçevesinde kamu alacağını en yüksek bedelle tahsil çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs