En Sıcak Konular

İşte Erdoğan'a sunulan o belge!

19 Kasım 2008 09:47 tsi
İşte Erdoğan'a sunulan o belge!
AKP Milletvekili Nursuna Memecan ile karikatürist eşi Salih Memecan, bir grup aydınla Başbakan Tayyip Erdoğan ve ailesini, evlerinde verdikleri akşam yemeğinde bir araya getirdiler. Başbakan'a burada bir belge sunuldu. İşte o belge:

Serpil Yımaz / Milliyet

Yeni Hayat'ta Erdoğan'a Milliyet'in haberi gösterildi

AKP Milletvekili Nursuna Memecan ile karikatürist eşi Salih Memecan, bir grup aydınla Başbakan Tayyip Erdoğan ve ailesini, evlerinde verdikleri akşam yemeğinde bir araya getirdiler.
Apartmanın adı olduğu için "Yeni Hayat buluşması" olarak kayıtlara geçen bu davetin ardından konuşulanlara, yazılanlara bir bakın.
Konu dönüp dolaşıp Sabah yazarı Emre Aköz'ün, Erdoğan ile yaptığı sohbet sırasında kanında dolaşan alkol derecesine geliyor ki, ben bundan o kadar emin değilim. Aköz, ayıkken de sarhoş izlenimi verecek kadar "ölçüsüz" davranabilir.
Açıkçası, incir çekirdeğini doldurmaz mevzular.
Salonda ortak konuşulan konular, Galatasaray-Fenerbahçe maçı ve Mudo'nun sahibi Mustafa Taviloğlu ile Erdoğan'ın Rize’den köylü olmalarıyla sınırlı.
Başbakan'ın "Yeni Hayat" buluşmasında, spor (hatta FB) ve hemşerilik dışında ortak bir payda yakalanamıyor(!)
Toplam 4 saatlik bir akşam yemeği, evde.
Dersiniz ki, "Ortam samimi, sohbetler birbirine karışıyor." Pek öyle olmuyor, çoğu Erdoğan ile ilk kez aynı evde bulunuyor.
Önce ayakta "kokteyl" havasında geçen bir karşılama oluyor. Sonra da masaya geçiliyor. Masada Erdoğan ailesi ile birlikte oturmak isteyen konuklardan ancak bir kısmı kendine yer bulabiliyor..
Bunlar arasında Ali Koç, Can Paker, Mehmet Altan, Emre Aköz'ü sayabilirim.
Diğerleri sandalyelere, koltuklara diziliyorlar.
Ellerine tabaklarını alıp oturdukları yerde atıştırıyorlar. Yanlarında kim varsa, onunla sohbete dalıyorlar.
Erdoğan ile konuşmak isteyenler, şanslarını davetin "ayakta" geçen bölümünde kullanmış oluyorlar.
Oysa, Erdoğan bu yemekten kalkıp G-20 zirvesine gidecek. "Ya sev ya terk et" gibi siyasetin yörüngesini saptıran sözleri nedeniyle AKP ile liberallerin arası açılmış, ABD Irak'tan çekiliyor, işsizlik tehdidi artıyor; AB çıpası düştü, düşecek...
AKP Milletvekili Ömer Çelik ve Erdoğan'ın danışmanları Akif Beki, Yasin Akdoğan'ın da katıldığı yemekte, iş dünyasının kalbinden gelen patronlar, rektörler, akademisyenler, gazeteciler kendi aralarında kapı aralığı ses tonunda sohbeti sürdürüyorlar.
Can Paker, Nur Vergin, Mehmet Altan, Prof. Eser Karakaş gibi cesaretini toplayan konuklar ise Başbakan'ın yanına gittiklerinde görüşlerini anlatma fırsatı yakalıyorlar.
Başbakan da "entelektüel konuklara", 2023 Türkiye hedefini anlatıyor; bir iki cümle!
Başbakan'a iletilen bir bilgiyi paylaşmak bana düştü; konuklar da öğrensin!

 


O akşam Star yazarı Mehmet Altan cebinden Milliyet gazetesinin 19 Ekim 2008 tarihli haber kupürünü çıkarıp Erdoğan'a verdi.
Erdoğan'ın Altan'tan alıp cebine koyduğu kupür, Londra'dan Nevsal Elevli'nin "Komutanlar ve bakan utançla başını eğsin" haberiydi.
Altan bu haberi Can Dündar'ın "Neden?" programına katıldığında da Taraf gazetesinin "Aktütün belgeleri" yayınını hatırlatarak şöyle anlatmıştı:
"Programda bir şey okumak keyifli değil ama bunun kayıta geçmesi ve AK Parti'nin aslında neden AB standartlarından koparak ırkçı bir yere gittiğinin ayrımını göstermek için okuyacağım.
'İngiliz sorgu yargıcı, Afganistan'da Taliban'a karşı savaşırken ölen asker için 8 hata yapan komutanları ve Savunma Bakanlığı'nı sorumlu tuttu. Afganistan'da Taliban güçlerine karşı savaşırken Eylül 2006'da ölen İngiliz Onbaşı Mark Wright'ın ölümünü soruşturan sorgu yargıcı...'.
Burada Taraf'ın yapmaya çalıştığını orada sorgu yargıcı yapıyor, idari soruşturma açılıyor asker öldüğü vakit. “Andrew Walker, İngiliz Savunma Bakanlığı ile komutanları sorumlu tutarak sorumluluk sahibi bu kişiler için 'başlarını utanç içinde eğmeliler' dedi."
Davete katılanlardan biri şunu söylüyordu:
"Başbakan, Taraf ile sorunları olduğu halde Altan'a çok nazik davrandı."
 Prof. Nur Vergin'in Erdoğan'ın yanına oturması da şöyle oluyor.
Vergin salona girdiğinde, Erdoğan kendisine yanında oturacağı yeri gösteriyor ve ayakta sohbet konumundan oturma düzenine geçiyorlar.
Yemek öncesi beliren bu sahnede sohbete Cem Kozlu ve Can Paker de katılıyor. Diğer konuklar ise bir süre üçlünün Erdoğan ile sohbetini izlemek zorunda kalıyor.




Bu haber 1,276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs