En Sıcak Konular

Üsküdar'da İlköğretim okulunun istinat duvarı çöktü

19 Kasım 2008 08:23 tsi
Üsküdar'da Hilmi Çelikoğlu İlköğretim okulunun istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu okul binası ve bahçede park halinde olan gezici anaokulu otobüsü hasar gördü. Çökmenin okulda kimsenin kalmadığı bir zamanda meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.

Olay saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Salami Ali Mahallesi Selami Ali Caddesi üzerinde bulunan Hilmi Çelikoğlu İlköğretim Okulu'nun arka bahçesine, toprak kaymalarını önlemek amacıyla istinat duvarı örülmeye başlandı. Bir kısmı tamamlanan duvar, yoğun yağışla toprağın iyice üzerine binmesi ve zeminin kayganlaşması nedeniyle yüke dayanamayarak çöktü. Çökme sonucu okul binası hasar gördü ancak olay sırasında okulda kimsenin bulunmaması büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve emniyet ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri olay yerindeki incelemelerini tamamladıktan sonra ayrıldı. Zabıta ve polis ise muhtemel bir çökmeye karşı vatandaşların olay mahalline girmesini önledi. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminin kararı doğrultusunda okul bugün tatil edildi.

Olaya tanık olan bir vatandaş, "Buraya toprak kaymasını önlemek amacıyla duvar örüyorlardı ancak işçilik iyi yapılmadığı için ilk yağmurda çöktü. Benim de çocuklarım bu okulda eğitim görüyor. Olayın gündüz yaşanmamış olması faciayı önledi." dedi. Çökme sonucu okul bahçesinde park halinde olan gezici anaokul otobüsü de zarar gördü.

Öte yandan çökmenin yaşandığı yere yakın 2 binada yaşayan vatandaşlar da evlerine giremedi. Bir yetkilinin kendilerini 'Bu gece evlerinize girmeyin' diye uyarması üzerine vatandaşlar geceyi akrabalarında geçirmek zorunda kaldı. Vatandaşlar, yetkililerin kendilerine kesin bir bilgi vermesini istedi ancak olay yerinde bu bilgiyi verecek kimseyi bulamadı.

Milliyet



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs