En Sıcak Konular

Sahil güvenlik korumasında av

18 Kasım 2008 22:55 tsi
Yunan tacizi üzerine, bölgede Türk sahil güvenlik botu devriye gezdi.

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Akyarlar Köyü açıklarında avlanan balıkçı ailelerin, Yunan sahil güvenlik botunun tacizine uğrayıp geri dönmesi üzerine, Türk sahil güvenlik botları, bölgede devriye nöbetlerini arttırdı.

Turgutreis ve Akyarlarlı balıkçılar bugün sahilden 200 metre kadar açıkta avlanırken, 57 no'lu sahil güvenlik botu da bölgede gezindi. Akyarlar Köyü Muhtarı Ali Delice, “Geçtiğimiz haftalarda da birkaç kez Yunan botlarının sularımızı ihlal ettiğine tanık olduk. Balıkçılarımız bu konuda çok hassas ve dikkatli. Uluslararası sulara bile gitmemeye çalışıyor” dedi.

Bodrum’un Akyarlar Köyü'nde dün ahtapot avlayan Yılmaz ve Gökdemir ailelerinin Yunan sahil güvenlik botundaki askerlerin tacizine uğrayıp limana geri dönmeleri üzerine, bugün bölgeye saat 12.30 sıralarında 57 no'lu Türk sahil güvenlik botu geldi. Bot bölgede devriye gezerken, Turgutreis ve Akyarlarlı balıkçılar sahilden 200 metre kadar açıkta avlandı. Dün tacize uğrayan Ogün teknesinin kaptanı Sebahattin Gökdemir ve Türker Yılmaz’ın da Akyarlar koyundan çıkmadan avlandığı görüldü.

Türk sahil güvenlik botunun Turgutreis- Akyarlar- Kardak arasındaki 12 millik alanda devriye gezerken, Yunan sahil güvenliğine ait bir fırkateynin de İstanköy Adası kıyılarında dolaştığı görüldü.

Akyarlar Köyü Muhtarı Ali Delice, Yunan botlarının, Türk sahil güvenliğinin bölgede olmadığı sıralarda sık sık Türk sularını ihlal etmekten çekinmediğini belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda da birkaç kez Yunan botlarının sularımızı ihlal ettiğine tanık olduk. Balıkçılarımız bu konuda çok hassas ve dikkatli. Uluslararası sulara bile gitmemeye çalışıyor. Bugünlerdede olası bir krize neden olmamak için sahilden fazla uzaklaşmadan avlanıyorlar.”
 
hurriyet



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs